< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Meghalt Badari Tibor, kétszeres Európa-bajnok bokszoló

| Mobile | RSS

Meghalt Badari Tibor, kétszeres Európa-bajnok bokszoló

2014. október 9. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Meghalt Badari Tibor, kétszeres Európa-bajnok bokszoló

Hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Badari Tibor, kétszeres Európa-bajnok ökölvívó.

A magyar sportági szakszövetség csütörtökön tájékoztatta az MTI-t a Mátészalkán született, 66 éves sportember haláláról, aki hónapok óta rákbetegséggel küzdött.

Badari Tibor a Csepeli Papír és a Bp. Honvéd versenyzője volt, legnagyobb sikereit 1971-ben a madridi és az 1975-ös katowicei Európa-bajnokságon érte el. Előbbit harmat-, utóbbit pedig pehelysúlyban nyerte meg. A magyar válogatottban 1967 és 1976 között szerepelt, a mexikóvárosi és a montreali olimpián is részt vett. Nyolcszor volt magyar bajnok. Sportolói karrierje után edzői diplomát szerzett, a Honvéd és a Zuglói BC vezetőedzője is volt. Tavaly a Magyar Ökölvívó Szövetség szakfelügyelője lett.

Élete egyik nagy fájdalma volt, hogy Európa-bajnokként nem vitték ki a müncheni olimpiára 1972-ben. Egy korábbi, a Monokli.com-nak adott interjújában Papp László, az akkori szövetségi kapitánnyal való kapcsolatáról is beszélt. „Ma is azt mondom, köztünk nem volt esély a jó munkakapcsolatra, mert mint említettem, mellette volt a „súgó” és a többi befolyásoló ember. Ő csak azt hallotta: rúgnak rajtad, szívják a véredet! Engem is folyamatosan mószeroltak nála, hogy nem dolgozok rendesen, csak szerencsém volt az eredményekkel, s ezért szinte minden évben kimaradtam a világversenyre utazó csapatból, vagy csak az utolsó pillanatban, erős egyesületi nyomásra kerültem be. 1976-ban sem akartak kivinni a montreali olimpiára, de azt mondtam, megmutatom, befogom a pofámat, azért is kikerülök! Igaz, a táborban nem dolgoztak velem, és nem voltam a legjobb állapotban, de kijutottam – idézi a múltat, majd hozzáteszi: – A „súgóra” ma is haraggal gondolok, de ha Laci bácsi jut eszembe, béke és megnyugvás tölt el, vívtuk a harcunkat, sikerült, ahogy sikerült”

 

forrás:index.hu

Leave a Reply 238 megnézve, 1 alkalommal mai nap |