< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Berki Krisztián ismét világbajnok lett lólengésben

| Mobile | RSS

Berki Krisztián ismét világbajnok lett lólengésben

2014. október 11. | hozzászólás | Sport

Berki Krisztián ismét világbajnok lett lólengésben

Az olimpiai bajnok Berki Krisztián aranyérmet nyert lólengésben szombaton a tornászok nanningi világbajnokságán.

A magyar szövetség (MATSZ) tájékoztatása szerint az Újpest 29 éves tornásza – akit a döntőben hetedikként szólítottak – a 7,0-ás kiinduló pontszámú, kétollós, bőrorsós gyakorlatát mutatta be hibátlanul a fináléban, s a bíráktól 16,033 pontot kapott a produkciójára.

Berki mögött a horvát Ude Filip végzett a második helyen (15,783 pont), a harmadik pedig a francia Tommasone Cyril (15,600 pont)lett.

A hatszoros Európa-bajnok és immáron háromszoros vb-győztes tornász a magyarok egyetlen érmét szerezte a kínai városban rendezett eseményen. Berki 2010 és 2011 után nyert ismét világbajnoki aranyat lólengésben, tavaly nem került be a döntőbe.

“Nagyon boldog vagyok, felszabadultan versenyeztem. Élveztem az egész gyakorlatot, bár egy pici bizonytalanságot éreztem az egykápánál, de ezt kívülről egyáltalán nem lehetett észrevenni” – idézte a MATSZ közleménye London olimpiai bajnokát, aki hozzátette, három vb-aranya közül számára a mostani a legkedvesebb, mert a lelkének szüksége volt erre a sikerre.

Kovács István szövetségi kapitány kiemelte, Berki úgy mutatott be hibátlan gyakorlatot a selejtezőben és a döntőben is, hogy vállsérülése miatt nem volt zökkenőmentes a felkészülése.

“Rendkívül boldog vagyok és nagyon büszke is Berki Krisztiánra, ismét megmutatta versenyzői nagyságát, fejben és testben is ott volt, és tudta, hogy csak hibátlan gyakorlattal tud nyerni” – mondta Magyar Zoltán, a MATSZ elnöke.

A magyar férfi és női válogatott egyformán a 20. helyen végzett a kínai vb csapatversenyében, ezzel megszerezte az indulási jogot a jövő évi olimpiai kvalifikációs vb-re.

MTI
forrás:atv.hu

Leave a Reply 251 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: