< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Gyanúsítottként hallgatták ki a Gyermekrák Alapítvány vezetőjét

| Mobile | RSS

Gyanúsítottként hallgatták ki a Gyermekrák Alapítvány vezetőjét

2014. október 12. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Gyanúsítottként hallgatták ki a Gyermekrák Alapítvány vezetőjét

Gyanúsítottként hallgatták ki Balogh Istvánt, a Gyermekrák Alapítvány vezetőjét azért, mert magánügyei intézésére is használta az alapítvány betegszállító gépjárművét.

A rendőrség honlapján szombat délelőtt közzétett közleményben az áll: a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya a hűtlen kezelés vétségének gyanúja miatt indított eljárásban október 8-án gyanúsítottként hallgatta ki B. István Lajost.

A tájékoztatás szerint a 70 éves budapesti férfi a rendelkezésre álló adatok szerint egy alapítvány kuratóriumának elnökeként a szervezet tulajdonában lévő betegszállító gépjárművet betegszállítástól eltérő célra vette igénybe. A gyanúsított huzamosabb ideje napi rendszerességgel munkába járásra, magánügyei intézésére is használta az autót, amellyel vagyoni hátrányt okozott az alapítványnak – olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében.

Az Index tavaly decemberben írt arról, hogy Balogh István, az alapítvány vezetője az adományokból vásárolt betegszállítót saját céljaira is használja. Balogh István akkor közölte: jogi lépéseket fontolgat a “méltatlan médiatámadások” miatt. Januári sajtótájékoztatóján, amelyen szinte a teljes magyar sajtó képviseltette magát, feltette a kérdést “hol hiányzik egyetlen fillér is az alapítvány céljaira befolyt pénzből?”. Balogh István szerint december 17. óta egy olyan, az Index által elindított “lejárató kampány” folyik az alapítvány ellen, ami katasztrófával fenyeget, ugyanis elbizonytalanítja potenciális támogatóikat.

Balogh István azzal érvelt, hogy az autó azért közlekedett a lakása és az alapítvány irodája között, mert költségtakarékossági okokból a saját garázsában biztosított helyet a gépjárműnek. Egyébként csak akkor utazott azzal, ha hivatalos ügyintézés miatt szükség volt a jelenlétére, vagyis magáncélra nem használta – jelentette ki.

Az alapítvány ügyében Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő még tavaly december 20-án hanyag kezelés és csalás gyanúja miatt tett feljelentést.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya a Magyar Nemzet január 17-i írása szerint hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a Gyermekrák Alapítvány ügyében.

Április 24-én Ibolya Tibor fővárosi főügyész azt közölte az MTI-vel, hogy a Fővárosi Főügyészség törvénysértéseket állapított meg a Gyermekrák Alapítvány kuratóriumánál, és felhívta a figyelmet, hogy az alapítvány gépjárművét ne használják magáncélra.

forrás:propeller.hu

Leave a Reply 266 megnézve, 1 alkalommal mai nap |