< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Adószakértő: Rogán elárulta magát

| Mobile | RSS

Adószakértő: Rogán elárulta magát

2014. október 18. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Adószakértő: Rogán elárulta magát

Rogán Antal Pasa Park-i ingatlanügyei kapcsán kirobbant botránytól igyekszik szabadulni, azt mondta, 30-40 napig vizsgálta vagyonosodásának körülményeit az adóhatóság. Az RTL Klub híradójának nyilatkozó adószakértő viszont azt mondta, a fideszes politikus elárulta magát, a NAV vagyonosodási vizsgálata ugyanis a jelzettnél jóval hosszabb ideig, akár egy évig is eltarthat. Rogán ráadásul nem volt hajlandó bemutatni az adóhivatal által kiállított iratokat sem.

Forrás: szabadmedve.tumblr.com

Az Együtt-PM még tavasszal tette szóvá, hogy Rogán Antal vagyonbevallása nem egyezik a földhivatali nyilvántartással. Később azt is kiszámolták, hogy a Fidesz frakcióvezetője többet költ a hivatalos jövedelménél. Rogán ezek után jelezte, hogy vagyonosodási vizsgálatot kért maga ellen a NAV-tól.

Az önkormányzati választások eredményeire várva Rogán közölte, már nyugodtan alhat, mert a NAV befejezte a vizsgálatot, és mindent rendben találtak.

Az RTL Klubnak nyilatkozó adószakértő a Rogán által elmondottakból arra következtetett, hogy a politikus nem vagyonosodási, hanem egy másik fajta vizsgálatot kezdeményezett. Angyal József úgy fogalmazott, senki nem kérhet maga ellen vagyonosodási vizsgálatot. A harmincnapos eljárás egy formai ellenőrzés, amelynek során elsősorban az adózónál lévő iratokat ellenőrzik. Ebben az ellenőrzési formában nem lehet megállapítani adóhiányt – mondta a szakértő.

A NAV adótitokra hivatkozva nem árulta el, hogy pontosan milyen vizsgálatot folytattak Rogán esetében, és ez milyen eredménnyel zárult.

Rogán Antal nem volt hajlandó megmutatni a vizsgálatot igazoló papírokat az RTL Klubnak, levelében annyit írt, hogy a NAV nem állapított meg adóhiányt.

forrás_:168óra.hu

Leave a Reply 304 megnézve, 1 alkalommal mai nap |