< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Kenőpénzek? Kitiltották a NAV-elnököt Amerikából////Des pots de vin? Banni de la valeur liquidative-président Amérique

| Mobile | RSS

Kenőpénzek? Kitiltották a NAV-elnököt Amerikából////Des pots de vin? Banni de la valeur liquidative-président Amérique

2014. október 18. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Kenőpénzek? Kitiltották a NAV-elnököt Amerikából

Az Index információi szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal három vezetője került az Egyesült Államokban feketelistára.

Korábban a Napi Gazdaság arról írt, hogy Magyarországon több amerikai érdekeltségbe tartozó intézménnyel és céggel szemben is adóhatósági vizsgálat folyik. Az amerikai fél pedig arra készül, hogy a hatóságok vezetőit kitiltsa az országból. Az Index úgy tudja, hogy az érintettek között van Vida Ildikó a NAV elnöke, egyik helyettese valamint a hatóság egyik főosztályvezetője. A NAV nem cáfolta az értesülést.

Az USA budapesti nagykövetsége annyit közölt, hogy valóban elrendeltek beutazási korlátozásokat, mégpedig azért, mert hiteles információ áll rendelkezésükre, hogy ezek a személyek korrupciós cselekményekben vesznek részt vagy azokból hasznot húznak.

A 444.hu viszont azt írja, más okok miatt dönthetett az amerikai diplomácia a kitiltás mellett. Értesüléseik szerint a magyar kormányhoz közel álló, illetve a kormánynak közvetlenül is dolgozó személyek az utóbbi másfél évben több esetben is megpróbáltak kenőpénzt szerezni amerikai nagyvállalatoktól: „hallottunk egy esetről, amikor egy amerikai óriásvállalat kutatás-fejlesztésre akart pályázni milliárdos nagyságrendben EU-s támogatásra.” Ezt előbb a magyar állam elutasította, ám később informálisan jelezték, megfelelő tanácsadók bevonásával mégis megoldható a dolog – írják.

Közben Szijjártóék bekérették André Goodfriendet, az Egyesült Államok magyarországi ideiglenes ügyvivőjét.

forrás:propeller.hu

Des pots de vin? Banni de la valeur liquidative-président Amérique

L’indice, selon les informations sur l’administration fiscale et douanière nationale a trois leaders aux Etats-Unis sur la liste noire.

Plus tôt, le quotidien économique a écrit que l’autorité fiscale hongroise est à l’étude contre les institutions et les entreprises américaines appartenant à plusieurs organismes communautaires intéressés. La partie américaine se prépare aux autorités interdisant les dirigeants du pays. L’indice comprend que, parmi les parties prenantes Ildiko Vida est le président de la valeur liquidative, ainsi qu’un assistant d’un directeur de service de l’autorité. La valeur liquidative est pas nié les nouvelles.

L’ambassade des Etats-Unis à Budapest a seulement dit que en effet été commandé restrictions de voyage, notamment en raison de l’information crédible est disponible que ces individus sont impliqués dans des actes de corruption ou de profit.

La main de 444.hu écrit pour d’autres raisons pourraient décider de la diplomatie américaine, en plus de l’interdiction. A appris que les gens dans le gouvernement hongrois à proximité ou qui travaillent directement avec le gouvernement à plusieurs reprises tenté de soudoyer pour obtenir de grandes entreprises américaines dans la dernière année et demie “. Entendu parler d’un cas où un géant américain voulait postuler pour des milliards de grandeur financement de l’UE pour la recherche et le développement” c’est le premier gouvernement hongrois a refusé, mais plus tard, officieusement indiqué conseillers appropriés encore résolus la chose à faire – écrire.

Pendant ce temps, André Szijjártóék bekérették Goodfriendet, les Etats-Unis ügyvivőjét temporaire Hongrie.

Source: propeller.hu

Leave a Reply 224 megnézve, 1 alkalommal mai nap |