< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Szíriában és Irakban is bombázták az Iszlám Államot//// Syrie et l’Irak ont bombardé l’État islamique

| Mobile | RSS

Szíriában és Irakban is bombázták az Iszlám Államot//// Syrie et l’Irak ont bombardé l’État islamique

2014. október 19. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Szíriában és Irakban is bombázták az Iszlám Államot

A légitámadások során fontos IÁ-olajkitermelő hálózatot semmisítettek meg

Az Egyesült Államok légiereje az elmúlt két napban Szíriában 15, Irakban tíz légicsapást mért az Iszlám Állam (IÁ) fegyvereseire – közölte szombaton a közel-keleti térségért felelős amerikai parancsnokság (CENTCOM).

A szíriai légicsapások két fő célpontja Kobani és Rakka tartomány volt. Kobaninál a várost ostromló terroristákra dobtak bombát, Rakkánál pedig egy IÁ-tábort likvidáltak.

Az IÁ pénzügyi forrásait akarják elvágni

lead kobaniMég mindig bombázzák Kobanit

A többi, Szíriában végrehajtott támadással, többek között a kelet-szíriai Deir ez-Zór tartományban azokat a helyszíneket bombázták, amelyek az IÁ finanszírozásában játszanak szerepet. Így légicsapások érték a szélsőségesek olajkitermelő, tároló és szállító hálózatát – emelte ki a CENTCOM.

Az olajcsempészet az egyik legjelentősebb bevételi forrása a szélsőségeseknek, s az ebből származó pénzek szakértők szerint elérhetik naponta akár a hárommillió amerikai dollárt is.

Deir ez-Zórban légicsapást mértek egy gázelosztó létesítményre is Hashám város közelében. Szíriai aktivisták arról számoltak be, hogy a település környéke lángokban áll, s legalább nyolc ember meghalt, köztük négy tartálykocsi sofőrje.

Bagdadnál is bombáztak

Az amerikaiak Irakban is csapásokat mértek az IÁ állásaira, méghozzá az iraki fővárostól, Bagdadtól 200 kilométerre északra fekvő Baidzsinál, ahol az ország legjelentősebb finomítója van, valamint az észak-iraki Moszul környéki stratégiai jelentőségű gát környékén. Megsemmisítették a dzsihádisták több járművét, valamint lerombolták egyik épületüket.

A szélsőségesek eközben kivégeztek, majd keresztre feszítettek egy férfit Szíria északi részén, akit azzal vádoltak, hogy létesítményeiket fényképezte.

Forrás: AFP, AP, MTI

forrás:magyar hírlap.hu

Syrie et l’Irak ont bombardé l’État islamique

Pendant les raids aériens réseau de production de pétrole IA-importante détruit

La Syrie, l’Irak grève de dix aérien United States Air Force 15 contre l’Etat islamique (IA) fegyvereseire les deux derniers jours – a déclaré samedi le commandement américain responsable de l’Orient Moyen UpM (CENTCOM).

L’air syrienne frappe deux cible principale était Kobani et la province de Rakka. Kobaninál assiègent terroristes lançant des bombes, et liquidés Rakkánál un IA-camp.

Ils veulent couper les ressources financières de l’IA

conduire kobaniMég toujours bombardée Kobanit

Les autres, les attaques menées en Syrie, y compris la province syrienne orientale de Deir ez-Zor ont bombardé les sites qui jouent un rôle dans le financement de l’AI. Ainsi, la valeur des frappes aériennes contre la production de pétrole des extrémistes, le stockage et le réseau de transport – a souligné le CENTCOM.

L’une des plus importante source de revenus pour la contrebande de pétrole par jour atteint jusqu’à les extrémistes, et les experts disent que l’argent provenant de trois millions de dollars américains.

Deir ez-Zorb soufflage d’air à un centre de distribution de gaz est également proche de Hachem. Militants syriens ont rapporté que la ville environnante est sur le feu, et au moins huit morts, dont quatre chauffeur de camion-citerne.

Bagdadnál également bombardé

Les Américains en Irak souffle de l’emploi IA, même la capitale irakienne, Bagdad, située à 200 kilomètres au nord de Baidzsinál, où la plus grande raffinerie du pays, ainsi que dans le nord de l’Irak autour de barrage de Mossoul quartier stratégique. Les djihadistes ont détruit plusieurs véhicules et détruit un de leurs bâtiments.

Les extrémistes alors qu’ils exécutés et crucifié un homme dans la partie nord de la Syrie, qui a été accusé de photographier dans leurs installations.

Source: AFP, AP, MTI

Source: hírlap.hu hongrois

Leave a Reply 216 megnézve, 1 alkalommal mai nap |