< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Átvették az ellenőrzést a szövetségi rendőrök 13 mexikói városban//// Ils ont pris le contrôle des 13 agents de la police fédérale à Mexico

| Mobile | RSS

Átvették az ellenőrzést a szövetségi rendőrök 13 mexikói városban//// Ils ont pris le contrôle des 13 agents de la police fédérale à Mexico

2014. október 20. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Átvették az ellenőrzést a szövetségi rendőrök 13 mexikói városban

Átvették az ellenőrzést a szövetségi rendőrök 13 mexikói városban

A szövetségi rendőrség átvette az ellenőrzést 13 dél-mexikói város felett, ahol a helyi rendőri erőket azzal gyanúsítják, hogy szoros szálakkal kapcsolódnak bűnszövetkezetekhez, és közük lehet ahhoz, hogy a délnyugati Guerrero szövetségi államban eltűnt 43 diák.
Hirdetés

A települések mintegy 200 kilométeres körzetében helyezkednek el Iguala városnak, ahol a diákoknak három hete nyomuk veszett.

A hatóságok szerint Guerreróban szeptember 26-án a Guerreros Unidos nevű bűnszövetkezet fegyveresei hurcolták el a diákokat, az Ayotzinapa tanárképző főiskola hallgatóit, mégpedig rendőrök hathatós segítségével. Az incidens azután történt, hogy a rendőrök Igualában őrizetbe vették a hallgatókat egy zavargásba fulladt tüntetés során. Hat fiatalt már a zavargásban megöltek. Ügyészek szerint elfogásukat követően a biztonsági erők tagjai maguk adták át a diákokat a bűnözőknek egy szomszédos Cocula városban.

Monte Alejandro Rubido, a mexikói nemzetbiztonsági bizottság vezetője helyi idő szerint vasárnap késő este elmondta: a szövetségi hatóságok vizsgálják a diákok eltűnését. Az ügyben „szabálytalanságokat” találtak, valamint a rendőröknek a helyi bűnszövetkezetekhez fűződő kapcsolataira bukkantak.

A szövetségi rendőri erők már lefegyverezték Iguala és Cocula város helyi rendőreit, valamint őrizetbe vettek 36 rendőrt. Iguala polgármestere és rendőrfőnöke szökésben van, róluk azt gyanítják, hogy szoros kapcsolatban állnak a Guerrero Unidos kábítószer-kereskedő bűnszövetkezettel.

A diákok eltűnése hatalmas felháborodást váltott ki Mexikóvárosban, Acapulcóban és másutt, és ezekben a városokban több ezren vonultak fel tiltakozásul a történtek miatt. A részvevők követelték, hogy a hallgatók épségben hazatérhessenek, valamint hogy mondjon le Ángel Aguirre guerrerói kormányzó. A megmozduláson részt vettek az igualai főiskola hallgatói és a guerrerói pedagógus-szakszervezet tagjai.

forrás:heti válasz.hu

Ils ont pris le contrôle des 13 agents de la police fédérale à Mexico

La police fédérale ont pris le contrôle de 13 ville du sud du Mexique, où les forces de police locales sont soupçonnés de fibres solides qui sont connectés syndicat du crime, et ne soyez au sud-ouest de l’État fédéral de Guerrero, 43 étudiants disparus.
publicité

Les villages sont situés à environ 200 kilomètres Iguala ville où les étudiants ont disparu il ya trois semaines.

Selon les autorités de Guerrero le 26 Septembre réseau criminel appelé les militants Guerrero Unidos traîné les étudiants, les formation des enseignants des collèges étudiants Ayotzinapa, à savoir l’aide efficace de la police. L’incident s’est produit après qu’il a été arrêté par la police Igualában les étudiants à une émeute de protestation terminé. Six jeunes ont été tués dans les troubles. Selon les procureurs après que des membres des forces de sécurité ont saisi et remis aux élèves eux-mêmes criminels Cocula une ville voisine.

Monte Alejandro Rubido, président de la commission de la sécurité nationale fin dimanche soir, heure locale, du Mexique, a déclaré autorités fédérales enquêtent sur la disparition des étudiants. Trouvés des «irrégularités» dans le cas, et les relations avec les policiers avec un syndicat du crime locale ont émergé.

Les forces de la police fédérale ont été désarmés et Cocula Iguala policiers de la ville, ont été arrêtés et 36 policiers. Le maire et le chef de la police de Iguala fugitif, les suspecter d’avoir des liens étroits avec le trafiquant de drogue bűnszövetkezettel Guerrero Unidos.

Les étudiants disparition tollé dans la ville de Mexico, Acapulco et ailleurs, et ces villes, des milliers de personnes ont défilé pour protester contre ce qui s’est passé. Les participants ont exigé que les étudiants retournent à la maison en toute sécurité, et de renoncer à Guerrero gouverneur Ange Aguirre. Le rassemblement a été suivi par des étudiants et des membres du syndicat des enseignants Iguala Guerrero.

source: válasz.hu hebdomadaire

Leave a Reply 190 megnézve, 1 alkalommal mai nap |