< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Goodfriend: kiszavazhatják Magyarországot a Demokráciák Közössége Kormányzótanácsából//// Goodfriend: kiszavazhatják Ungarn von der EZB-Rat der Gemeinschaft der Demokratien

| Mobile | RSS

Goodfriend: kiszavazhatják Magyarországot a Demokráciák Közössége Kormányzótanácsából//// Goodfriend: kiszavazhatják Ungarn von der EZB-Rat der Gemeinschaft der Demokratien

2014. október 20. | hozzászólás | Közélet

Goodfriend: kiszavazhatják Magyarországot a Demokráciák Közössége Kormányzótanácsából

Az atv.hu írta meg elsőként péntek reggel, hogy tíz kormányközeli személyt, adóhatósági vezetőket és üzletembereket tiltottak ki az Egyesült Államokból. André Goodfriend az USA budapesti ideiglenes ügyvivője megerősítette az értesülést, de azt mondta, tíznél kevesebb személyről van szó. Neveket azóta sem mondott, bár a sajtóban elkezdődött a találgatás.

Goodfriend az ATV Szabad szemmel című műsorában vasárnap este azt mondta: van egy vízumügy, ami az érintett személyek és az Egyesült Államok közötti ügy, és ami nem tartozik a nyilvánosságra. Ebben az esetben udvariasságból tájékoztatták a külügyminisztériumot, de nem kérték sem őket, sem a magyar kormányt, hogy bármit tegyenek ez ügyben. „Egy héttel később a KKM megkért, hogy menjek be: Szíjjártó Péterrel beszéltem, pontosan ugyanezt mondtam el, hogy ez egy vízumügy, amelyről az adott személyekkel fogunk tárgyalni. Nem kértük a magyar kormányt, hogy foglalkozzon ezzel az üggyel”, magyrázta az ügyvivő.

Ugyanakkor vannak korrupciós ügyek, melyekkel a magyar kormány is foglalkozik. Az ügyvivő a nemzeti dohánybolt engedélyeket és az egykori adóhatósági dolgozó Horváth András által feltárt áfcsalási eseteket említette. „Ezekben a magyar kormányzat maga is tud intézkedni, hiszen rendelkezik információkkal”.

Az USA-ból kitiltott személyekkel kapcsolatban Goodfriend azt mondta: a döntésünket az egyénekkel történt párbeszéd alapján és más tényezők figyelembevételével hozták meg, „és nem a sajtóból tájékozódunk.” Úgy gondolják, a magyar kormány is tud ezekről, és az ő feladata, hogy intézkedjen.

Az ügyvivő megerősítette: két különböző ügyről van szó:

1. Az USA-ból történt kitiltások (a belépési engedélyek megtagadása) – erről nem kell konzultálniuk

2. A korrupció kezelése – ebben együttműködnek Magyarországgal

Arra a kérdésre, hogy az utóbbiról, ha tehát van információcsere a nyomozóhatóságok között, mikor fog értesülni a magyar nyilvánosság, az ügyvivő azt mondta: „Ezek a tárgyalások csendben zajlanak, korábban sem mi dobtuk be ezeket a médiába. Most sem fogunk neveket bedobni, ez nem feladatunk.”

Goodfriend elismerte, hogy a Napi Gazdaság csütörtök esti cikke előtt nem kívántak a nyilvánosság elé lépni, csak a Külügyminisztériumot keresték meg hét elején. A cikk után azonban azonnal kérdések zúdultak rájuk a részletekről, „és akkor megértettük, hogy most már nekünk is nyilvánosan válaszolnunk kell. Ennek persze nem örültünk, de a sztori már ott volt.”

Goodfriend tagadta, hogy a kitiltások bármilyen módon összefüggenének a norvég civil alappal kapcsolatos hatósági intézkedésekkel.

Arra a kérdésre, hogy kiket tiltottak ki, illetve hogy amerikai értelmezés szerint ki minősűl kormépnyzati tisztségviselőnek – ugyanis az ügyvivő korábban így fogalmazott a kitiltottak kilétét illetően – Goodfriend azt mondta: „A mi olvasatunkban kormányzati tisztviselő mindenki a kormányablakban dolgozótól a miniszterelnökig.” Ennél többet nem árult el, s mint mondta, a neveket a külüggyel sem közölték.

Rogán: nem tudjuk eldönteni, hogy ez vicc, vagy komoly

Sem Orbán Viktor, sem Rogán Antal nem tudja eldönteni az amerikai kitiltások ügyéről, hogy az vicc, vagy komoly – mondta a Fidesz frakcióvezetője az ATV Szabad Szemmel című műsorában. A fideszes politikus szerint, ha az ügy komoly, akkor érdemes lenne a tényeket is a nyilvánosság elé tárni. Rogán Antal hozzátette: ha nem hangzanak el nevek, és hitelt érdemlő bizonyítékok, akkor el kell gondolkodni azon, miről is van szó. „Tudják, ha ők arról beszélnek, hogy hitelt érdemlő információik vannak, ellenben nem mondják el senkinek, akkor az embernek arra kell gondolnia, hogy valami itt nem stimmel”- fogalmazott a politikus.

Arra a kérdésre, van arra esély arra, hogy a magyar helyzet – korrupció, civil szervezetek – elérheti azt a szintet a helyzet, hogy hazánkat kiszavazzák a Demokráciák Közössége Kormányzótanácsából, az ügyvivő azt mondta: „lehetséges”, és a kérdés jó ideje felmerült.

atv.hu
forrás:atv.hu

Goodfriend: kiszavazhatják Ungarn von der EZB-Rat der Gemeinschaft der Demokratien

Die atv.hu schrieb den ersten Freitag Morgen, die Person in der Nähe zu zehn Regierungen, die Steuerbehörde Führer und Geschäftsleuten, die in den Vereinigten Staaten sind deaktiviert. Andre Goodfriend temporäre Geschäftsträger der Vereinigten Staaten Budapest, wird die Information bestätigt, sagte aber weniger als zehn Personen beteiligt. Namen habe nie gesagt, auch wenn die Presse begann raten.

Goodfriend ATV-Repertoire mit dem bloßen Auge von Sonntagabend, sagte: Es ist ein Visum, das eine Angelegenheit zwischen den Beteiligten und den Vereinigten Staaten ist, und welche nicht an die Öffentlichkeit gehören. In diesem Fall das Außenministerium informiert, der Höflichkeit, wurde aber nicht von ihnen verlangt, noch die ungarische Regierung auf, etwas dagegen zu tun. “Eine Woche später fragte der KKM mich zu kommen in: Szíjjártó Peter sprach mir gesagt, genau das gleiche, es ist ein Visum, das, was wir die relevanten Parteien zu diskutieren. Nicht gefragt, die ungarische Regierung auf, dieses Problem anzugehen “, erklärte der Manager.

Allerdings gibt es Fälle von Korruption, die mit der ungarischen Regierung beschäftigt. Der Vorstand sagte die nationale Tabakladen durch die Lizenz und seinen ehemaligen Steuerbeamten arbeiten András Horváth ergab áfcsalási Fällen. “In der ungarischen Regierung selbst aktiv werden können, da es keine Informationen.”

In Bezug auf die USA verboten Personen Goodfriend sagte, unsere Entscheidung auf der Grundlage von Individuen aufgetreten Dialog und andere Faktoren in Betracht gegeben wurde “, und nicht die Presse informieren.” Es wird angenommen, die ungarische Regierung ist sich bewusst von ihnen, und seine Pflicht zu handeln .

Die Exekutive bestätigt, dass zwei verschiedene Fall sind:

Die ersten USA Zugangsverweigerungen (Verweigerung der Einreise erlaubt) – brauchen wir nicht zu konsultieren

2 Behandlung von Korruption – in Ungarn zusammenarbeiten

Auf die Frage, über die letztere, so, wenn es den Informationsaustausch zwischen den Ermittlungsbehörden werden benachrichtigt, wenn die ungarische Öffentlichkeit, der Anwalt sagte: “Diese Verhandlungen laufen leise, noch bevor wir sie warf in den Medien. Jetzt werden wir keine Namen zu werfen, es ist nicht unsere Aufgabe. ”

Goodfriend gab zu, dass sie nicht wollen, um der Öffentlichkeit zu bewegen Donnerstagabend vor dem Economic Daily Artikel, suchte das State Department nur am Anfang der Woche. Doch nach dem Artikel fiel sofort auf sie Fragen zu den Details “, und Sie verstehen, dass wir jetzt auf, öffentlich zu reagieren. Das war natürlich nicht glücklich, aber die Geschichte war schon da. ”

Goodfriend bestritt jede Verbindung die Verbote sind in keiner Weise auf Amtshandlungen der norwegischen Bürgerfonds zusammen.

Auf die Frage, wer von verboten ist, oder dass nach der amerikanischen Interpretation, die als kormépnyzati Offizier qualifiziert – weil der Anwalt zuvor, sagte der verbotenen Identität über – Goodfriend sagte: “Unsere Lesung des Regierungsbeamten alle die Regierung Fenster Arbeitgeber oder der Ministerpräsident.” In dieser Ansicht nicht ausverkauft, und wie er sagte, die Namen der külüggyel nicht gemeldet.

Rogan: Wir können nicht entscheiden, ob es lustig oder ernst

Weder Viktor Orban, noch Antal Rogan nicht entscheiden kann, die Verbote Fall Amerikaners, der Witz oder ernst – sagte der Leiter der Fidesz-Fraktions Repertoire ATV mit dem bloßen Auge. Der Fidesz-Politiker, wenn der Fall ernst ist, sollten Sie diese Fakten öffentlich gemacht werden. Antal Rogan fügte hinzu, dass, wenn keine Namen gegeben werden, und glaubwürdige Beweise, müssen Sie über das, was los ist zu denken. “Sie wissen, wenn sie reden sind glaubwürdige Informationen, aber sie nicht sagen, würde jemand, Sie brauchen, um über die Menschen, dass etwas stimmt hier nicht zu denken”, – sagte der Politiker.

Auf die Frage, gibt es eine Chance, dass die Situation in Ungarn – Korruption, NGOs – können das Niveau der Situation, die unser Land kiszavazzák die Gemeinschaft der Demokratien EZB vom Rat des Rechtsanwalts zu erreichen, sagte, “möglich”, und die Frage für einige Zeit entstanden sind.

atv.hu
Quelle: atv.hu

Leave a Reply 229 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: