< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Egy orbánista a fennhéjázó fideszesekről: „gyalázatosak”

| Mobile | RSS

Egy orbánista a fennhéjázó fideszesekről: „gyalázatosak”

2014. október 21. | hozzászólás | Közélet

Egy orbánista a fennhéjázó fideszesekről: „gyalázatosak”

Lezsák Sándor csendes szavú ember. Nem keresi kivont karddal a konfliktust. A kiskunfélegyházi önkormányzati választáson mégis szembeszállt a Fidesz megyei vezérkarával és az országos elnökség akaratával. Mert. Bár kockáztatnia kellett. És nyert. Borókai Gábor főszerkesztő nagyinterjúja a szerdán utcára kerülő Heti Válaszban.

Lezsák Sándor Kiskunfélegyházán akkorát csattant a Fidesz-vezérkar támogatottjával, hogy az egész ország hallotta. A megyei Fidesz és hatására az országos elnökség a régi polgármester, Kapus Krisztián mellett tette le a voksát. És minden eszközt megengedhetőnek tartott, hogy ne a helyi erők győzzenek. Lezsák Sándort durva támadások érték, a „szakadár mozgalomban” részt vevő Fidesz-tagokat pedig kizárták a pártból. A Nemzeti Fórum jelöltjeként induló „alternatív” fideszes, Csányi József 55–24-re verte Kapus Krisztiánt. Ízelítőül néhány válasz az október 23-i – de már egy nappal korábban az újságosstandokra kerülő – Heti Válasz Lezsák-interjújából:

„Olyan időket élünk, amikor a fennhéjázó, öntelt magabiztossággal olykor többre lehet jutni, mint a tisztességgel, a valóság ismeretével. Ilyen zavarba ejtő környezetben a felfelé alázatosak és lefelé gyalázatosak könnyen sokasodnak, ez a jelenség pedig különösen veszélyes egy kétharmados többség birtokában kormányzó közösségre.”

„Szembe kell nézni azzal a ténnyel, hogy a hatalmas sikereknek a hordaléka is jókora. A győztesek körül mindig megjelenik a siserehad, amely nem munkára jelentkezik, csak pozícióra és koncra hajt. A három választás után érdemes lesz átvizsgálni a rendszert, és rendet teremteni.”

Arra a kérdésre, hogy nem tart-e attól, hogy a szocialisták után a Fideszből is kifogy az igény a „plebejus” kormányzásra, Lezsák azt mondja: „Egyáltalán nem. Erre Orbán Viktort látom garanciának, aki nem veszíti el a kapcsolatát a magyar valósággal. Ezt a választások eredménye visszaigazolja. Ne felejtse el, hogy Kiskunfélegyházán mégiscsak fideszes vert fideszest!

Nagyinterjúnk az október 22-én megjelenő Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.
forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 123 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: