< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Zord időjárás a hosszú hétvégén

| Mobile | RSS

Zord időjárás a hosszú hétvégén

2014. október 23. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Zord időjárás a hosszú hétvégén

Az ünnepnapon jelentős mennyiségű csapadék eshet, alig megy 10 fok fölé a hőmérséklet, ráadásul viharos szélre is készülni kell. Jó darabig nem látjuk a Napot.

Csütörtökön többfelé várható csapadék, a déli tájakon jelentős mennyiségű eső eshet. Napközben ismét egyre többfelé megerősödik, viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél. Hajnalban 3 és 8, napközben 8 és 12 fok között alakul a hőmérséklet – írja az Időkép.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a nagy mennyiségű csapadék és az erős széllökések miatt az ország nagy részére elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

Pénteken is marad még a barátságtalan, többfelé csapadékos őszi idő. A kezdetben még többfelé erős, viharos északias szél napközben fokozatosan veszít erejéből. A csúcshőmérséklet 5-12 Celsius-fok között alakul.

Szombaton már egyre többfelé felszakadozhat a felhőzet, de a déli tájakon még több felhő lehet az égen, melyekből kisebb eső kezdetben még kialakulhat. Hajnalra többfelé fagypont köré csökkenhet a hőmérséklet, napközben pedig 10-12 fok várható.

Vasárnap és hétfőn sok napsütésre van kilátás, de a reggelek hidegek lesznek, többfelé is fagypont alá csökkenhet hajnalra a hőmérséklet. Napközben általában 10-14°C köré melegszik a levegő. Hajnalra viszont helyenként köd képződhet.

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 276 megnézve, 1 alkalommal mai nap |