< Böngészés > Főoldal / GFHF hallgatói blogja, Közélet / Blog article: Dr. Benyik atya, avagy a kézírásos biblia

| Mobile | RSS

Dr. Benyik atya, avagy a kézírásos biblia

13. benyik fotó12. benyik fotó11. benyik fotó10. benyik fotó9. benyik fotó8. benyik fotó7. benyik fotó6.benyik fotó5. benyik fotó4.benyik fotó3.benyik fotó miseBenyik atya mise írás 012 href=”http://www.fecsego.eu/wp-content/uploads/2014/10/Benyik-atya-mise-írás-012.jpg”>Benyik atya mise írás 012Benyik atya mise írás 011Benyik atya mise írás 010Benyik atya mise írás 009
Dr. Benyik atya, avagy a kézírásos biblia

Gigantikus öröm ért bennünket – Gál Ferenc Hittudományi Főiskola hallgatóit-, mikor a szeretett professzorunk meghívta- megkérte a csoport tagjait, hogy másoljuk át – kézírással- a biblia egyes részleteinek a folyamatos szövegét. Ez az ötletroham az atya részéről lassan 31 éve szikraként pattant ki az agyából. Az elképzelését tett követte. A szülei építettek neki egy házat, s úgy gondolta, berendezi egy hitoktató teremnek, ahol lehetőséget, biztosít a hívők számára… a csoport tagjai Szegedről érkeztek, nap, mint nap….
A biblia kézzel történő átmásolásában segítették a professzor elképzeléseit megvalósítani. Azt meg kell jegyeznem, lelkileg felemelő érzés egy szent bibliát megérinteni s nemhogy másolni., Akik részt vettek s részt vesznek ebben a csodálatos érzésben, azok beírják magukat a „hallhatatlanság” eufóriájába.

Mindenkinek alá kellett írnia, hogy melyik részt másolta s erről az atyánk nyilvántartást vezet. Plébánosunk dr. Benyik atya büszkén mutatta a neveket – minden névhez volt egy anekdotája; hihetetlen mennyi nevet meg tud jegyezni (!)a mi atyánk! -, amit 1983, 06 14 óta írnak a hívők.

Ebben a nagy munkában az édesanyja segítette őt! – halálát követően eladta a házat. Nagyon reméli, hogy a biblia kézi átírását a temploma 40-. születésnapjára felolvashatja az ünnepi misén. Ennek dátuma 2015. szeptember… Úgy legyen!

A www.fecsego.eu nemzetközi hírportálunk felajánlotta a média támogatását az atyának!

2014.október 27 -lio-

Leave a Reply 813 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: