< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: „November 17-én folytatjuk” Tüntetés a netadó ellen

| Mobile | RSS

„November 17-én folytatjuk” Tüntetés a netadó ellen

2014. október 29. | hozzászólás | Közélet

„November 17-én folytatjuk”
Tüntetés a netadó ellen

Több tízezer tüntető tiltakozott az internetadó ellen Budapesten. A demonstrálók a József nádor térről a Clark Ádám térre vonultak. „Az internet is rezsi”, „1000 milliárdos áfahiány, 20 milliárdos internetadó”, „Magyar vagyok, nem Fideszes” – ez szerepelt a transzparenseken. Zúgott az „Orbán takarodj!” A tüntetők egy része később átment a Parlament elé.

Este 6-ra, a tüntetés kezdetére megtelt a József nádor tér. A 168 Óra tudósítói szerint transzparensből kevesebb, emberből viszont több volt, mint az első, vasárnapi tüntetésen. A téren kamerás rendőröket lehetett látni, akik rögzítették az eseményeket. A rendezők mindenkit arra kértek, hogy az arcát ne takarja el. „Az internet is rezsi”, „1000 milliárdos áfahiány, 20 milliárdos internetadó”, „Magyar vagyok, nem Fideszes” – ez szerepelt a transzparenseken.

Az első szónok, Várady Zsolt (az IWIW alapítója) azt mondta: a Fidesz most nem csak 2008-as, de 2014-es önmagának is ellentmond. Hozzátette: az internetadó bevezetésével vagy a fogyasztói árak növekednek majd, vagy a szolgáltatás minősége fog csökkenni. Élhetetlen rendszerben élünk, mondta, és hozzátette: „Ne hagyjuk, hogy közéletünket egy maroknyi ember irányítsa. Ne csak az utcán szerveződjünk, hanem a kocsmákban, blogokon, munkahelyeken”. Zúgott az „Orbán takarodj!” és a „Nem lesz netadó!”. Várady szerint a netadó az önkényuralom jelképe. Az internetadó ideális összege szerinte nem 700 vagy 5000 forint, hanem pontosan nulla.
MTI

Füzessi Károly (Humán Platform) azt kérte: a szavazás napján mindenki tegye magát szabaddá, hogy közösen akadályozzák meg az igazságtalan adó megszavazását.

A tömegben tudósítóink Lendvai Ildikót, Ráday Mihályt látták.

A tüntetők ezután az Erzsébet hídon át a Clark Ádám térre vonultak. A 0. kilométerkőhöz azért mentek, mert az számukra azt jelképezi: semennyi internetadó nem fogadható el. A szervezők arra kértek mindenkit, hogy mindenki csináljon egy képet magáról, és küldje el azt Orbán Viktornak.

Ezután a Himnuszt énekelte a tömeg. Ez a tüntetés vége, jelentették be a szervezők a Clark Ádám téren. Ha a kormány nem lép vissza, újra lesz tüntetés november 17-én, ígérték.

A netadó elleni tüntetés hivatalos része véget ért, ám kilenc óra után a Clark Ádám térről a tüntetők egy része átment a Parlament elé.

Több száz rendőr állt sorfalat az épület körül. „Gyertek ki! Mi vagyunk a kétharmad!” – skandálta az Index szerint az 1000-2000 fős tömeg. EU-s zászlót mutattak fel. Többen azt kiabálták: „Tűzzük ki! Tűzzük ki!”

Az MSZP-s Kunhalmi Ágnes EU-s zászlót lobogtatott a Parlamentből. A zászlókat aztán kint hagyták az ablakban.

10 óra után a térről elszállingóztak a tüntetők.

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 262 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: