< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Orbán egyelőre visszavonta az internetadót

| Mobile | RSS

Orbán egyelőre visszavonta az internetadót

2014. október 31. | hozzászólás | Közélet

Orbán egyelőre visszavonta az internetadót

A távközlési adó kiterjesztése ebben a formában nem vezethető be – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.

Szerinte a vita félrecsúszott, az emberek megkérdőjelezik az adó ésszerűségét. Azt is mondta, hogy ők nem kommunisták, az emberekkel akarnak kormányozni, de a netadó csak technikai kérdés, hiszen azért terjesztik ki ide is a távközlési adót, mivel ez is távközklés.

Orbán egyelőre visszavonta az internetadót

Orbán Viktor közölte egyúttal, hogy január közepén nemzeti konzultációt kell indítani az internetről, benne az internet szabályozásáról és a pénzügyi kérdésekről, mert “választ kell kapnunk arra a kérdésre, hogy az interneten keletkező hatalmas extra profit hova lesz, és nem lehetne-e annak egy részét itt tartani Magyarországon, és bevonni a költségvetésbe”. A konzultáció vége 2015 első negyedévének, félévének végére várható – fűzte hozzá.

A kormányfő a rádióműsorban kiemelte, továbbra is cél, hogy legkésőbb 2020-ra minden magyar lakásban elérhető legyen a szélessávú internet, az erről szóló megállapodásokat a szolgáltatókkal már megkötötték.

Ez egy több száz milliárd forintos projekt, és “ezzel Európa élmezőnyébe fog Magyarország kerülni” – közölte a miniszterelnök.

forrás:propeller.hu

Leave a Reply 1009 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: