< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: A netadó után a reklámadó is bukhat

| Mobile | RSS

A netadó után a reklámadó is bukhat

2014. november 6. | hozzászólás | Fecsegő hírek

A netadó után a reklámadó is bukhat

Nem ért célt a reklámadóval a kormány: az RTL nem hátrált és Brüsszel segítségét kérte, a kormánykritikus híradója pedig egyre népszerűbb – olvasható a hvg.hu cikkében.

Iparági források szerint az NGM felismerte, hogy a reklámadó nem elég hatékony, torzítja a piacot, de még a kívánt politikai célt, az RTL Klub megregulázását sem érték el vele, ezért tárgyalásokba kezdtek a Magyar Reklámszövetséggel (MRSZ) a törvény átdolgozásáról. A lap mindezek mellett azt írja, hogy az adóból jövőre 4 milliárd forinttal kevesebb bevételre lehet számítani.

„Megváltozhat a reklámadó mértéke, számításának módja” – ezt még Lázár János mondta szeptember 21-én a Hír Tv-nek. Már egyeztetett Pankucsi Zoltánnal, az adózásért felelős helyettes államtitkárral, és a napokban lesz újabb egyeztetés – ezzel ismerte el hvg.hu-nak az MRSZ elnöke, Urbán Zsolt, hogy folynak tárgyalások a szakma egyik szervezete és a kormány között a reklámadó-törvény átdolgozásáról.

A hírek szerint túlságosan sok az a szereplő, akit a kormány magára haragít az adóval ahhoz képest, hogy elsősorban az RTL Klub megrendszabályozása miatt kellett az adó, noha ezt először határozottan tagadták.

Például olyanoknak is kellett bevallást készíteniük pár millió forintról, akik semmilyen médiaszolgáltatást nem végeznek. Így az élelmiszerláncok gyakran adnak ki és ingyen terjesztenek olyan újságokat, ahol akciós termékeiket reklámozzák – olvasható a hvg.hu cikkében.

Piaci források szerint a mostani feszült helyzetben a kormány is rájött, nem érdemes még egy frontot fenntartani az RTL Klub ellen és noha egyikük szerint egyik napról a másikra nem fogják eltörölni az adót, a kabinet szépen lassan vissza is vonulhat erről a területről is.

forrás:propeller.hu

Leave a Reply 161 megnézve, 1 alkalommal mai nap |