< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Cameron többfrontos háborút vív az EU-val///Cameron mène une guerre sur plusieurs fronts avec l’UE

| Mobile | RSS

Cameron többfrontos háborút vív az EU-val///Cameron mène une guerre sur plusieurs fronts avec l’UE

2014. november 7. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Cameron többfrontos háborút vív az EU-val

Fotó: MTI/AP

David Cameron többfrontos csatát vív az Európai Unióval: miközben az uniós munkavállalók szabad mozgását igyekszik korlátozni hazájában, lassan Margater Thatchert is megszégyenítő keménységgel osztja az Európai Uniót a nemrég Nagy-Britanniára kiszabott pótbefizetések miatt.

Az Európai Bizottság Londonnak és a jobban teljesítő tagállamoknak extra hozzájárulást írt elő, így a briteknek 1,7 milliárd eurót kellene kicsengetniük a közösségi büdzsébe december elsejéig, ami a teljes évi hozzájárulásuk egyötödét teszi ki.

Cameron ennek hatására a Vaslady stílusában rontott neki az EU-nak: „Nem, és nem, ezt az összeget nem fogom befizetni” – hangzott az indulatos sajtótájékoztatón. A britek mellett Hollandia is hőböröghet, nekik 642 millió eurót kell majd befizetniük. Tovább szította az indulatokat, hogy más tagállamok nyertesként jöttek ki mindebből: Németország és Franciaország például visszatérítést kaptak ugyanezen elszámolás alapján.

Az uniós pénzügyminiszterek mai találkozójukon tárgyalják az elakadt folyamatot, de egyelőre kevés esély látszik a gyors kompromisszumra, Cameron legalábbis tegnap Helsinkiben még hajthatatlannak mutatkozott, hangsúlyozva, hogy a pénzügyi csitt-csatt még inkább az EU kijárata felé tolja Nagy-Britanniát. A megizmosodott EU-ellenes UKIP (Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja) pitbullként harapott rá az uniós döntésre, ami egy évvel a választások előtt szintén hatással lehet Cameron retorikájára.

Megoldást jelenthetne, ha Londonnak nem egy összegben kellene fizetnie, hanem 2015-ig részletekben teljesíthetné kötelezettségét. Ha Nagy-Britannia elmenne a falig és a Bizottság kénytelen lenne meghátrálni, az mindenképpen veszélyes precedenst teremthetne.

Cameron mindenesetre joggal számíthat az „év bajkeverője” gúnynévre az unióban, Angela Merkel legalábbis – aki korábban mindent megtett, hogy az EU-ban tartsa a briteket – elengedni látszik a kezét. A bevándorlás korlátozásának brit elképzeléseivel összefüggésben a német kancellár nemrég kifakad: ha ragaszkodnak hozzá, Nagy-Britannia akár távozhat is az EU-ból.

Az unió minden év végén korrigálja a tagállamok GNI-alapú befizetését a várt gazdasági teljesítményük függvényében, a szokatlanul nagy brit hozzájárulást pedig azzal magyarázzák, hogy idén új GDP-számítási módszerre tértek át.

forrás:heti válasz.hu

Cameron mène une guerre sur plusieurs fronts avec l’UE

Photo: MTI / AP

David Cameron est des batailles sur plusieurs fronts dans l’Union européenne: alors que le pays tente de limiter la libre circulation des travailleurs de l’UE, lentement Margareten Thatcher pourrait batailler avec des parts en raison des paiements supplémentaires de l’Union européenne a récemment imposées à la Grande-Bretagne.

Londres, la Commission européenne et les États membres à mieux effectuer contribution supplémentaire imposée afin que le peuple britannique devraient kicsengetniük budgets communautaires de 1,7 milliards d’euros dans le premier de Décembre, qui représente un cinquième des contributions annuelles.

Cameron Dame de fer en raison du style de l’UE se précipita vers lui: «Non, non, je ne serai pas payé ce montant” – était la conférence de presse colérique. En plus de la hőböröghet Colombie aux Pays-Bas, ils auront à payer € 642 000 000. En outre alimentée par les émotions que d’autres États membres sont sortis en tant que gagnant de tout cela: par exemple, la France et l’Allemagne ont été remboursés sur la base de la même méthode comptable.

Les ministres des Finances de l’UE la réunion d’aujourd’hui ont discuté du processus au point mort, mais il ya peu de chance de voir le compromis rapide, Cameron au moins hier à Helsinki débuts toujours inflexible, soulignant que le silence-claque financière plus poussée vers la sortie de l’UE pour la Grande-Bretagne. Le megizmosodott UKIP anti-UE (UK Independence Party) pitbullként bouchée de la décision de l’UE, qui peuvent aussi affecter la rhétorique de Cameron un an avant l’élection.

Une autre solution serait si Londres ne paie pas en une somme forfaitaire mais par tranches jusqu’en 2015 obligation de teljesíthetné. Si la Grande-Bretagne serait aller à la paroi et la Commission serait forcé de reculer, tout le chemin pourrait créer un dangereux précédent.

Cameron pouvait espérer en tout cas, «l’année de fauteurs de troubles” ridicule l’Union de nom, Angela Merkel, au moins – qui a déjà travaillé pour maintenir l’UE au Royaume-Uni – semble de lâcher sa main. Dans le contexte de restrictions à l’immigration d’idées britanniques de la chancelière allemande vient de s’effacer: si vous insistez, la Grande-Bretagne ou de l’UE d’échapper ainsi.

A la fin de chaque année dans le RNB des États membres de l’UE de régler le paiement de la performance économique attendue est une fonction de la inhabituellement grande contribution à la Colombie par le fait que le PIB cette année, une nouvelle méthode de calcul a changé.

Source: peut válasz.hu

Leave a Reply 248 megnézve, 1 alkalommal mai nap |