< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Orbán a mi emberünk – írta egy orosz lap

| Mobile | RSS

Orbán a mi emberünk – írta egy orosz lap

2014. november 8. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Orbán a mi emberünk – írta egy orosz lap

“A mi emberünk Budapesten” címmel közölt cikket a Déli Áramlat megépítése kapcsán Orbán Viktorról a Vedomosztyi című orosz lap.

A szerkesztőségi vélemény szerint bár a putyini politikához közel álló magyar vezetés minden erejével támogatja a Déli Áramlat megépítését, ez így is kevés lehet az orosz sikerhez. Emlékeztetnek rá, hogy az EU a beruházásra a Gazprom projektjeként tekint és szigorúan ellenzi azt.

A lap szintén kiemeli, hogy az ukrán válság hatására jelentősen romlottak a Déli Áramlat megépítésének esélyei, azonban a magyar diplomácia kitart a projekt mellett, ami az orosz külpolitika sikereként értékelhető.

A Vedomosztyi feleleveníti, hogy Orbán Viktor többször is szimpátiáját fejezte ki Putyin politikája mellett, valamint, hogy sok hasonlóság fedezhető fel az orbáni és a putyini vezetés között. “Orbán Magyarországon nem csak a parlamentet, hanem a helyi önkormányzatokat és a média jelentős részét is irányítja, ráadásul a központi bankot jobb keze, a volt gazdasági miniszter vezeti. Retorikája jobboldali populista és Európa-ellenes, a tradicionális nemzeti értékekre fókuszál” – foglalja össze a magyar miniszterelnök politikáját a lap.

Az internetadó azóta visszavont tervezete kapcsán pedig azt írják, bár Budapesten több ezren tiltakoztak az intézkedés és Orbán ellen, a vidék továbbra is támogatja a miniszterelnököt, ott továbbra is rendelkezik az “orbáni többséggel”.

forrás:propeller.hu

Leave a Reply 272 megnézve, 1 alkalommal mai nap |