< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Presse: Magyarok akarják megöletni Firtast

| Mobile | RSS

Presse: Magyarok akarják megöletni Firtast

2014. november 8. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Presse: Magyarok akarják megöletni Firtast

A Die Presse német hírszerzési forrásokból úgy értesült, hogy bizonyos magyarországi körök meg akarják öletni a Bécsben élő ukrán üzletembert, Dmitro Firtast, aki jelenleg nem hagyhatja el Ausztriát, mert az Egyesült Államok még márciusban kezdezményezte kiadatását.

Firtas jelenleg 125 millió eurós kaució fejében van szabadlábon. Egyes hírek szerint egy magyarokból és románokból álló kommandó a megbízás végrehajtására már lakást is bérelt a városban – írja a Die presse.

Ha minden igaz, a felbujtók azért akarják eltetetni láb alól az energetikában utazó vállalkozót, nehogy az esetleg kipakoljon a tengerentúli hatóságoknak, vagy megpróbálja visszaszerezni magyarországi érdekeltségeit. Firtasra éjjel-nappal 6 testőr vigyáz. Az osztrák ügyészség megerősítette az értesülést, hozzátéve, hogy a gyilkosság terve nem meglepő, hiszen a vállalkozó keletről jön és sok pénzről van szó.

A német lap szerint Firtast gyelőre nem helyezték rendőri védelem alá, de az osztrák elhárítás figyeli. Egyik bizalmasa azt mondja, Magyarországon 250 millió eurót vettek ki az Emfeszen keresztül a zsebükből. És elképzelhető, hogy éppen e cég korábbi vezetőinek köréből adták ki az utasítást az üzletember elhallgattatására. Az érintettek ellen nyomoznak Magyarországon, mert már elvesztették a legfelső kormányzati tényezők támogatását. Elképzelehető egyébként, hogy az Emfesz pénzeit akkor is bevették, amikor a MOL meg akarta szerezni az INÁ-t.

(Forrás: Szelestey Lajos – Klubrádió)

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 218 megnézve, 1 alkalommal mai nap |