< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Még nincsenek börtönben “politikaiak”, mint Putyinnál////Il n’y a pas de prisons “sont politiques” de Poutine

| Mobile | RSS

Még nincsenek börtönben “politikaiak”, mint Putyinnál////Il n’y a pas de prisons “sont politiques” de Poutine

2014. november 9. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Még nincsenek börtönben “politikaiak”, mint Putyinnál

A The New York Times Szembeszállt a szovjetekkel, aztán Putyin felé tolta Magyarországot címmel közölt írást internetes kiadásában. Mindeközben a cikk főszereplője, Orbán Viktor a miniszterelnök.hu oldalon Helmut Kohl volt német kancellár nemrég megjelent könyvét elemezve keres önigazolást saját politikájához.

A The New York Times írását jegyző Rick Lyman és Alison Smale kifejti: negyedszázaddal azután, hogy Orbán Viktor új politikai csillagként bátran követelte a szovjet csapatok kivonulását, Magyarország NATO- és EU-tag, ő maga pedig harmadszor is miniszterelnök. “De ami egykor olyan utazás volt, amely megtestesíthette volna a demokratikus kapitalizmus diadalát, egy ország sokkal bonyolultabb történetévé vált, és egy olyan vezető történetévé, aki az azóta eltelt idő során arra jutott, hogy megkérdőjelezze a nyugati értékeket, felszítsa a nacionalizmust és nyíltabban modellként tekintsen Oroszországra” – így a cikk.

A szerzők úgy látják, hogy Orbán lefektetett egy filozófiai elképzelést és indoklást “tekintélyelvűségre hajló” szemléletmódjához, amely hosszú távú elkötelezettséget sugall az iránt, hogy Magyarországot valami mássá változtassa, mint amire a Nyugat egy negyedszázada számított. A cikkírók szerint ugyanakkor azt még a legkíméletlenebb bírálói is elismerik, hogy a szimpátia jelzése ellenére Orbán “meg sem közelíti” Putyint az ellenfelek elhallgattatásában; senki sem vetettek börtönben a kormány bírálata miatt, nincs nyílt cenzúra és nemrégiben egy internetadó elleni tömegtüntetés is a hatalomtól nem zavartatva zajlott le.

“A nyugati bírálatok ennek ellenére erősödnek,” és “még egyes konzervatív támogatók bizalmatlanok annak mértékével kapcsolatban, ahogy Orbán módszeresen egybegyűjtötte a hatalmat”- elemeznek a cikkírók.

A Le Soir című, francia nyelvű, baloldali liberális beállítottságú brüsszeli lap szombati száma egész oldalas riportban számolt be a magyarországi helyzetről annak kapcsán, hogy nemrégiben Budapesten járt a Bizottság az Újságírók Védelméért (CPJ) nevű szervezet küldöttsége, az Egyesült Államokban élő Kati Marton vezetésével. A beszámoló – amely a “Hogyan viszi távolabb Orbán Magyarországot Európától” címet viseli – főként a média magyarországi helyzetét ostorozza, de egyebek mellett felemlegeti a liberális, illetve illiberális demokrácia fogalmával kapcsolatos orbáni kijelentéseket is.

A lap szerint a Fidesz kettős beszédet folytat; egyrészt demokratikusnak mondja magát, miközben rehabilitálja Horthy Miklóst, akit a lap “a magyar Pétain”-ként minősíti, hogy a francia közegben otthonos olvasó is értse, milyen történelmi alakról van szó. A Le Soir másik példát is hoz, jelesül, hogy a magyar kormányzó párt zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben, ám olyan hazafias emlékművet emel Budapest központjában, amely jelentéktelennek állítja be Magyarország felelősségét a zsidók második világháború alatti deportálásáért.

Tényleg annyira káros “Darth Vader”? címmel közölt publicisztikát Navracsics Tibor uniós biztosi szerepéről honlapján a Le Monde. A francia balliberális lap szerint Navracsics kinevezése a kulturális tárca élére “egyetlen dologra szolgált: megtudtuk, hogy létezik ilyen poszt”. A lap kitért arra, hogy a magyar biztos kinevezése “cikk- és publicisztikalavinát” indított el, miután “Orbán Viktor igazságügyi minisztereként a sötét oldalra billentette el a mérleget, egy olyan rezsimben dolgozva, amely semmibe vette a szabadságjogokat, beleértve a kultúrát is”. “Navracsics esküszik, hogy megváltozott, mintha Darth Vaderből angyal lett volna”.

Kárt mindazonáltal a cikkszerző Michel Guerrin szerint nem tud okozni, miután nem miniszter, nincs kinevezési jogköre, sem lehetősége műveket cenzúrázni. Elsősorban pénzosztó szerepe lesz: 2014 és 2020 között 1,4 milliárd euró felett rendelkezhet. Ennek több mint a fele a filmgyártásra és -forgalmazásra jut, a több pénzből pedig fesztiválokat, színházakat, nemzeteken átnyúló tevékenységeket felkaroló, hálózatokat építő, képzéseket szervező és művészeket segítő alapítványokat támogat Brüsszel.

Bernard Foccroulle, az Aix-en-Provence-i Operafesztivál vezetője a lapnak elmondta: Navracsics “felügyelet alatt lesz”, egy rossz szavára vagy mondatára mindenki ugrani fog, beleértve saját kozmopolita adminisztrációját. A magyar biztosnak egy szabályozott, kompetensnek és szigorúnak tartott gépezettel kell dolgoznia, ami azt jelenti, hogy a kulturális biztos inkább jóváhagy, mintsem döntéseket hoz – hangsúlyozza a lap.
Orbán Helmut Kohl könyvében keres önigazolást
“A könyv olyan pontokon is segítségünkre siet, ahol talán nem is várnánk” – írja Orbán Viktor miniszterelnök a volt német kancellár új kötete alapján született írásában, ami a miniszterelnok.hu oldalon jelent meg. A kormányfői “recenzió” szerint “ma ugyanazon politikai erők képviselői aggódnak Magyarországnak az európai értékektől történt elfordulása miatt, akik – mint ahogyan az a Kohl-kötetből is kiderül – kormányzásuk idején rövid távú pártpolitikai előnyök oltárán feláldozták Európa gazdasági-pénzügyi stabilitását és külpolitikai megbízhatóságát is.
Orbán Viktor a volt német kancellár könyve kapcsán írt eszmefuttatásában úgy véli: az Európai Unió számára ma az a kérdés, hogy bekerül-e a világtörténelem elhibázott utópiáinak sorába. “Ha nem vigyázunk, az unió újabb tanulságos példájává válhat az elhibázott utópisztikus kísérleteknek. A mi felelősségünk, hogy ez ne következzen be” – veszi vállára a hatalmas súlyt a magyar miniszterelnök. A kormányfő hangsúlyozza: az intézményesült Európa nem távolodhat el a tagállamoktól és a polgároktól, “mi itt, Európában mindannyian egy keresztény gyökerű érték- és kultúrközösség részei vagyunk”.

forrás:népszava online.hu

Il n’y a pas de prisons “sont politiques” de Poutine

Le New York Times a opposé les Soviétiques, puis poussé vers l’écriture Poutine édition en ligne est publié Hongrie. Pendant ce temps, l’article protagoniste la page Viktor Orban miniszterelnök.hu le chancelier allemand Helmut Kohl, a été récemment livre publié l’analyse de sa politique de recherche de l’auto-justification.

Le New York Times, la rédaction de rapports et Alison Smale Rick Lyman explique un quart de siècle après, Viktor Orban comme une nouvelle étoile politique hardiment a exigé le retrait des troupes soviétiques, l’OTAN et membre de l’UE en Hongrie, il a été Premier ministre pour la troisième fois. “Mais ce qui était autrefois un voyage qui aurait le triomphe de megtestesíthette capitalisme démocratique, transformé en un pays beaucoup histoire plus compliquée de, et une histoire d’attaque de qui est à venir dans cet intervalle de temps à la question des valeurs occidentales, felszítsa nationalisme et ouvertement comme un modèle Russie look “- si l’article.

Les auteurs espèrent que Orban présenté une vision et une justification philosophique »tenu approche autoritaire à tendance” de ce qui suggère un engagement à long terme quant à la Hongrie de modifier en quelque chose de différent de ce que l’Occident un quart de siècle après la. Article écrivains, cependant, que même les critiques les plus sévères admettent que, en dépit de l’indication de la sympathie de Orban, “même pas près” faire taire les opposants de Poutine; Personne n’a été emprisonné pour avoir critiqué le gouvernement, il n’y a pas de censure et a récemment ouvert une manifestation de masse contre l’impôt sur Internet ne soit pas distrait par la puissance a explosé.

“La critique occidentale néanmoins renforcé» et «même certains partisans conservateurs se méfient quant à son degré, comme Orban systématiquement recueillies pouvoir» – font partie des auteurs de l’article.

Samedi le nombre de Le Soir était, de gauche français d’esprit libéral Bruxelles Retour à la page complète dans les rapports présentés sur la situation en Hongrie par rapport à récemment visité Budapest sur l’organisation de la Commission a invité la délégation des journalistes protection (CPJ), Kati Marton américaine. Le rapport – qui est le «comment sortir de la Hongrie, Orban l’Europe” est le titre – particulièrement fustigé la situation des médias en Hongrie, mais entre autres choses, des déclarations portant felemlegeti notion Urbain de la démocratie libérale et intolérante.

Retour sous le Fidesz continuer double langage; d’une part vous dites que vous êtes démocratique, tandis que la réhabilitation Miklós Horthy, qui était “le Pétain hongrois” Par page déclare que les médias français lecteur intime comprendre ce qui est alakról historique. Le Soir prendre un autre exemple, à savoir, que le parti au pouvoir hongrois annonce tolérance zéro pour l’antisémitisme, mais un monument patriotique élevé dans le centre de Budapest, qui prétend être insignifiant en Hongrie responsabilité de la déportation des Juifs pendant la Seconde Guerre mondiale.

Vraiment si dangereux, “Darth Vader”? journalisme Tibor Navracsics est présenté sur le rôle du site Web de la commissaire de l’UE Le Monde. La feuille de gauche libérale Navracsics rendez-vous français à la tête du ministère de la culture “servi qu’une seule chose: nous avons appris qu’il ya un tel poste.” Le groupe a également dit que la nomination «articles commissaire hongrois et publicisztikalavinát» lancée après “ministre de la Justice de Viktor Orban pointe le côté sombre de bilan, un régime travaillées, qui a ignoré les libertés, y compris la culture”. “Navracsics jure que modifié, il aurait été comme si Darth Vaderből ange.”

Dommage toutefois, selon l’auteur de l’article de Michel Guerrin ne peut pas nuire, car aucun ministre, aucun pouvoir de nomination, ni la possibilité d’œuvres censurées. Le rôle sera principalement cash dealer: disposer de 1,4 milliard d’euros entre 2014 et 2020. Plus de la moitié de la production et la distribution cinématographiques portée, le plus d’argent des festivals, des théâtres, des activités de sensibilisation transnationales, la création de réseaux, de fondations et de formation pour aider les artistes de soutien à Bruxelles.

Bernard Foccroulle, le directeur Aix-en-Provence Festival d’Opéra a déclaré au journal: Navracsics “sera sous surveillance», un mauvais mot ou une phrase, tout le monde va sauter, y compris sa propre administration cosmopolite. L’sûr hongrois à travailler dans une réglementé, compétent et machines à rude tenue, ce qui signifie que certaines culturelle plutôt que de faire approuver les décisions – souligne la page.
Helmut Kohl, le livre que vous recherchez pour l’auto-justification Orban
“Le livre vient aussi en aide à un point où vous ne pourriez pas attendre,” – dit Viktor Orbán, Premier ministre de la chancelière allemande est né sur la base d’un nouveau volume de ses écrits, qui a paru dans la page de miniszterelnok.hu. Le gouvernement «de critique de livre” qu ‘”aujourd’hui les représentants des mêmes forces politiques concernées sur la Hongrie en raison de la rotation des valeurs européennes a eu lieu, qui – ainsi qu’il ressort également des volumes Kohl – au moment de la fête de la gouvernance à court terme un avantage politique sur l’autel de la stabilité économique et financière sacrifice en Europe et la fiabilité externe .
Viktor Orban, l’ancien chancelier allemand a écrit à propos de l’idée de courir le Livre estime que l’Union européenne aujourd’hui, la question à ajouter dans les rangs de l’histoire du monde n’a pas des utopies. «Si nous ne faisons pas attention, le syndicat peut être un autre exemple instructif des expériences utopiques échec de notre responsabilité, que cela ne se produise pas.” – Prend un poids énorme sur les épaules du premier ministre de la Hongrie. Le gouvernement met l’accent sur l’Europe, institutionnalisée ne dévie pas des États membres et les citoyens », nous ici en Europe, nous faisons tous partie d’une communauté chrétienne enracinée dans des valeurs et de la culture.”

Source: référendum online.hu

Leave a Reply 214 megnézve, 1 alkalommal mai nap |