< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: A határon provokálják egymást a két Korea katonái

| Mobile | RSS

A határon provokálják egymást a két Korea katonái

2014. november 10. | hozzászólás | Fecsegő hírek

A határon provokálják egymást a két Korea katonái

Dél-koreai katonák figyelmeztető lövéseket adtak le hétfőn, miután észak-koreai egyenruhások túl közel mentek a két országot elválasztó határhoz – közölték szöuli védelmi tisztségviselők.

A határt megközelítő észak-koreai katonák körülbelül tízen lehettek, és visszavonultak a figyelmeztető lövések után anélkül, hogy viszonozták volna a tüzet. Sebesültekről nem érkezett jelentés.

Az incidens a katonai demarkációs vonal közelében, a négy kilométer széles demilitarizált övezeten belül történt. Ezt a zónát az 1950 és 1953 között zajló koreai háborút lezáró fegyverszünet megkötésekor hozták létre.
Koreai forróság

A két Korea között múlt hónapban két súlyos incidens is történt. Október 10-én egy Phenjant bíráló propagandaanyagokat szállító déli hőlégballon miatt történt lövésváltás a két ország határőrei között, pár nappal korábban pedig Szöul és Phenjan parti őrsége vívott rövid tűzharcot.

Észak-Korea azóta hiába kérte a Phenjan-ellenes kampány betiltását Szöultól. A dél-koreai hatóságok a szólásszabadságra hivatkozva nem tesznek eleget Phenjan felszólításának.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 169 megnézve, 1 alkalommal mai nap |