< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Csoportelső lett a Győr

| Mobile | RSS

Csoportelső lett a Győr

2014. november 10. | hozzászólás | Sport

Csoportelső lett a Győr

Ha nehezen is, de negyedszer is győzött, és ezzel csoportelsőként bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája 12-es középdöntőjébe a címvédő Győri Audi ETO KC. A tartalékos hazaiak ezúttal hazai pályán győzték le 22-20-ra a dán Viborgot.

Azt azért sejteni lehetett, hogy a Győr női kézilabda csapata megnyeri a BL-csoportkör negyedik fordulójában rendezett hazai meccsét az egy hete idegenben is fölényesen vert Viborg ellen, ám arra nem sokan gondoltak, hogy ilyen izgalmak mellett.
SEHA: pontvesztés soha!

Továbbra is százszázalékos maradt a SEHA Liga kilencedik fordulójában a Veszprém férfi kézilabdacsapata: a magyar bajnok szombaton a szerb Radnicki Kragujevac otthonában győzött négy góllal, 28-24-re.

A meccs veszprémi hőse a 9 gólt dobó Marguc volt, míg a sérülését követően visszatérő Lékai Máté – aki első hivatalos meccsét vívta a Veszprém színeiben – két találatot ért el. Carlos Ortega csapata legközelebb december 9-én, hazai pályán fogadja az Eperjes gárdáját.

Pedig ez a Győr már nem ugyanaz a Győr, amely az előző két esztendőben végigverte Európát.

Rengeteg sérült – Susann Müller (újabb ujjtörés), Orbán Adrienn, Csapó Kyra –, a kismamák – Katrine Lunde és Görbicz Anita – és a már visszavonult Raphaelle Tervel – hogy az eligazoltakról most ne essen szó – helyetteseit nehéz megtalálni, lévén a felsoroltak nagy része saját posztján a világ egyik, ha nem a legjobbja.

Ennek ellenére Ambros Martin „új” csapata kezd összeállni, és ha egyelőre nem is játszik csúcsformában, de

fegyelmezetten képes bárkit maga alá gyűrni. Úgy, mint most szombaton a dán Viborgot, mégpedig egy szenzációs tíz perccel, miután a szünetet követően 5-0-s rohammal fordították meg a találkozót.

A mostani sikerével a magyar bajnok a hátralévő két csoportkörtől függetlenül továbblépett, és minden esélye megvan rá, hogy a maximális nyolc pontot vigye magával.

Ez akkor következik be biztosan, ha nyer a horvát Lokomotiva Zagreb otthonában vasárnap, illetve november 23-án a svéd Sävehof ellen hazai pályán.

„Tudtuk, hogy ma nehezebb dolgunk lesz, mint az első meccsen. A győzelem ellenére nem teljesen vagyok elégedett. A fő tanulságunk, hogy ha támadásban rosszabb napot fogunk ki, a védekezést mindenképpen keményebben kell vennünk, mert ezzel is meg lehet nyerni egy meccset” – jelentette ki Ambros Martin a győriek spanyol szakvezetője.

A győzelem egyik kulcsfigurája a kapus Herr Orsolya volt, aki a legfontosabb pillanatokban több bravúrt is bemutatott a mérkőzésen.

„Örülök, hogy ilyen jó volt a védekezésünk, és erre tudunk építkezni a jövőben is. Továbbra is igazi csapatként fogunk harcolni a győzelmekért” – tette hozzá a kapus.
Eredmények

Női kézilabda Bajnokok Ligája csoportmérkőzés, 4. forduló
Győri Audi ETO KC – Viborg HK 22-20
Lokomotiva Zagreb (horvát)-Sävehof (svéd) 23-23
Az állás: 1. Győr 8 pont/4 mérkőzés – már csoportelsőként továbbjutott, 2. Viborg 4/4, 3. Zagreb 2/4 (93-109), 4. Sävehof 2/4 (98-128)

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 216 megnézve, 1 alkalommal mai nap |