< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Hazai fesztiválok Európa élvonalában

| Mobile | RSS

Hazai fesztiválok Európa élvonalában

2014. november 12. | hozzászólás | Kultúra

Hazai fesztiválok Európa élvonalában

Az összes nevezett „szigetes” fesztivál, azaz a VOLT, a Sound, a Sziget illetve a VOLT és a Deadcode Produkció által jegyzett B.my.Lake is bekerült kategóriájának legjobbjai közé.

A Sziget a „nagyfesztiválok” kategória mellett a „legjobb zenei felhozatal” és a „sztárok kedvenc fesztiválja” csoportban is ott van a legtöbb szavazatot kapottak közt. S hogy ki lesz kategóriájában az első, január 14-én derül ki.

35 ország több száz fesztiválja nevezett – különböző kategóriákban – idén a legnagyobb nemzetközi fesztivál-elismerés, a European Festival Awards versenyén. Az egy hónapig tartó online szavazáson rekordmennyiségű, több mint 1.2 millió szavazat érkezett, ami duplája a tavaly leadott szavazatoknak. A szervezők most közzétették a nevezettek legjobbjait, azaz az egyes kategóriák első 10-12 (kategóriánként különböző) legtöbb szavazatot kapott indulóját.

A „szigetes” fesztiválok, a VOLT Fesztivál, a MasterCard Balaton Sound, a Sziget Fesztiválköztársaság, illetve a Nagyon Balaton egyik zászlóshajójaként megismert B.my.Lake összesen öt kategóriában végzett a legjobbak között. A Sziget a legjobb nagyfesztivál kategóriában idén is a „döntősök” között szerepel, ugyanúgy, mint a VOLT és a Sound a legjobb közepes méretű fesztiválok illetve a B.My.Lake a legjobb kisfesztiválok között. A közönség a Szigetet beszavazta a Best European Festival Line-Up, azaz a legjobb zenei felhozatallal rendelkező fesztiválok közé. De ez még semmi, nem csak a fesztiváljáró közönség szerette a Szigetet, de a fellépő sztárok is beszavazták a kedvenc fesztiváljaik közé.

A végeredményt, mint minden évben, a FestAwards gáláján, a hollandiai Groningenben jelentik majd be, január 14-én.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 189 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: