< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Ők lehetnek a selejtezők hősei

| Mobile | RSS

Ők lehetnek a selejtezők hősei

2014. november 12. | hozzászólás | Sport

Ők lehetnek a selejtezők hősei

A pénteken kezdődő labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőkön sok mérkőzésen csak egy apró mozzanat dönthet. S nem feltétlenül a legnagyobb sztárok, mint például Cristiano Ronaldo, dönthetik el a találkozókat, hanem kevésbé ismert játékosok, akikre csak az utóbbi időben kezdett felfigyelni a futballszerető közvélemény.

Dusan Tadic (Szerbia)

Amikor Ronald Koemant, a Southampton menedzserét a napokban arról faggatták, nem okozott-e nehézséget egy teljesen új csapatot építeni, hiszen a szentek tavalyi gárdája félig-meddig szétszéledt, a Barcelona egykori legendája azt válaszolta, nem, hiszen Hollandiában ennek már régi hagyományai vannak.

Dusan Tadic

Hogy ez mennyire így van, mutatja: csapata a második helyen áll a Premier League-ben. A siker egyik fontos szereplője a szerb szélső, Dusan Tadic, akit a Huffington Post hét elején megjelent cikkében a Southampton „ékkövének” nevezett.

A holland Twentétől érkezett Tadic kiválóan helyettesítette a Liverpoolhoz távozott Adam Lallanát. Az eddigi találkozókon kétszer választották a meccs emberének.

Nála csak Cesc Fábregas és Gylfi Sigurdsson adott több gólpasszt az angol bajnokságban. Így kulcsszerep vár rá a dánok elleni pénteki Eb selejtezőn is.

Isco (Spanyolország)

Amikor a szezon elején 80 millió euróért leszerződtette a Real Madrid a világbajnokság gólkirályát, a kolumbiai James Rodríguezt sokat úgy gondolták véget ért Francisco Román Alarcón Suárez, ismertebb nevén Isco számára a nem túl hosszú „királyi” pályafutás, mondván Gareth Bale-lel, Luka Modriccsal, Toni Kroosszal és Rodríguezzel rendelkező középpályán csupán epizód szerep jut majd a fiatal spanyolnak.

A walesi Bale sérülésével azonban lehetősége nyílt a 22 éves középpályásnak a bizonyításra, és élt is vele. Carlo Ancelotti, a Real vezetőedzője olyannyira meg volt elégedve Isco teljesítményével – aki a bajnokságban 1 gólt és 5 gólpasszt jegyzett – , hogy hírek szerint megfelelő ajánlat esetén hajlandó megválni a világ legdrágább játékosától, Baletől is.

Iscót egyébként a Liverpool szeretné a soraiban tudni. A spanyol válogatottban is nagy szerep hárulhat a középpályásra, hiszen nem kezdte túl rózsásan a selejtezőküzdelmeket Vicente del Bosque alakulata.

Három mérkőzésen már összeszedtek egy vereséget Szlovákia ellen, így szükség van Isco jó játékára a szombati Fehéroroszország elleni összecsapáson.

Daniel Welbeck (Anglia)

A Manchester United nevelés, Daniel Welbeck Falcao érkezésével légyszám fölöttivé vált az idei szezonban is meglehetősen gyengén muzsikáló rekordbajnoknál.
Danny Welbeck

Danny Welbeck

Az Arsenal készséggel fogadta soraiba, ahol egyelőre nem nyújtott maradandót (8 bajnoki mérkőzésen 2 gól, 2 gólpassz a mérlege). Az angol válogatottban viszont sziporkázik. Három meccs, három gól.

A csatár nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a „háromorszoszlánosok” egyelőre megállíthatatlanok. Százszázalékos teljesítménnyel, gólt sem kapva vezetik az E csoportot.

Roy Hudgson szövetségi kapitány nagy valószínűség szerint a kezdőben nevezi majd Welbecket a szombat este Szlovénia elleni mérkőzésen.

Rubin Okotie (Ausztria)

A G csoport meglepetéscsapata Ausztria, amely három forduló után vezeti a tabellát maga mögé utasítva Oroszországot, Montenegrót és Svédországot.

Rubin Okotie

Most azonban nagy rangadó vár a sógorokra, hiszen Oroszország lesz az ellenfél. Nagy szerepe lehet a találkozón a nigériai apától és osztrák anyától született Rubin Okotiének, aki Montenegró ellen a győztes találatot szerezte.

Nagy fegyvertény, hogy egy másodosztályú csapatból, a Bundesliga 2-ben igen gyatrán szereplő 1860 Münchenből lehetett válogatott.

A bajor együttesben 12 mérkőzésén nyolc gólt szerzett. Az előző tavaszi szezonban a dán Sonderjyskében szerepelt kölcsönben, itt 15 meccsén 11-szer talált a hálóba. Ha az 1987-es születésű csatár így folytatja, jövőre biztosan jobb együttesben találhatja magát.

Danijel Subasic (Horvátország)

A horvátok és az olaszok pontveszteség nélkül állnak a H csoport élén, vasárnap azonban épp egymás ellen vívhatnak nagy rangadót. Fontos szerepet játszhat, melyik válogatott kapusa fog ki jobb napot.

Danijel Subsasic, a horvátok hálóőre sokkal kevésbé ismert, mint a hazai környezetben védő Gianluigi Buffon, ám a 30 éves kapus eddig egy gólt sem kapott három válogatott meccse során.

Subasic a Zadar, majd 2012-ig a Hajduk Split hálóőre volt, ekkor került az akkor még másodosztályú Monacóhoz. Bár tavaly nyáron az orosz tulajdonos rengeteget költött a hercegségi gárda megerősítésére, Subasic helye a kapuban megkérdőjelezhetetlen maradt.

A válogatottban pedig Stipe Pletikosa után lett biztos kezdő, eddig összesen kilenc találkozón lépett pályára a Niko Kovac által irányított nemzeti tizenegyben.

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 104 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: