< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Lendvai Ildikó: erősebb gyógyszer kell

| Mobile | RSS

Lendvai Ildikó: erősebb gyógyszer kell

2014. november 13. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Lendvai Ildikó: erősebb gyógyszer kell

Ózd. A múltkori “épp hogy” után a Jobbik fölényes győzelmet aratott. Közel a kétharmadhoz. Látom a számokat. Nagyon valószínű, hogy a korábban balra szavazók is őket támogatták. Be akartak húzni egyet a FIDESZ-nek, és a lendülettől a Jobbik karjaiba estek. Orbánékat akarták eltalálni, és azt a fegyvert kapták fel, amiben töltényt láttak.

Nem kriptonácik. Miután sokunknak nem tetszett a miskolci jelölés, könnyű volna most azt mondanunk: ‘Na ugye! A miskolci ügy úgy szétmaszatolta az ideológiai határokat, hogy a baloldali szavazó megzavarodott.’ De tartok tőle, a helyzet ennél is rosszabb.

Az ózdiak nem a pesti vitákra figyeltek. Utálják a “rendszert”, amelyben nincs helyük – egyszerre Orbán rendszerét és általában a gazdasági-társadalmi berendezkedést, a “vadkapitalizmust”, ami itt, a nyugati piacgazdaság lelógó, elrongyolt szélein kialakult, a “centrumban” még érvényes versenyszabályok, fékek, szociális méltányosság nélkül.

Az MSZP-t a rendszer részének tartják., mindkét rendszer részének. A JOBBIK-ot nem. Ha az MSZP nem tud végre a rendszer valódi ellenzéke lenni, akkor kaput. Ha nem szabadul meg a politikai kiegyezés gyanújától és a társadalmi fantáziátlanság, alternatíva-nélküliség valóságától, vége a dalnak. Akkor egész Alföld és Dél-Dunántúl Ózd lesz.

A vadkapitalizmus megszelídítésére a régi eszközök alkalmatlanok, Orbán pedig megszelídíthetetlen. Erősebb gyógyszer kell. Világos jelként akár a parlamenti szerep és a polgári ellenállás újragondolása. A rendszerbe eddig be nem férő garantált, mindenkinek járó alapjövedelem, erősen progresszív jövedelemadó, vagyonadó. Igen, lehet , hogy ezzel is szavazót vesztünk Ózdon. Mert “nehogy már a cigányok járjanak jól” De ha nem ilyesmit, akkor nem tudom, mi az ördögöt jelent az örökös baloldali fordulatunk. Ha csak azt nem, hogy egyre többen szédülünk le a hintáról.
forrás:stop.hu

Leave a Reply 166 megnézve, 1 alkalommal mai nap |