< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: A németek kihagyják a 2018-as vb-t, ha a FIFA nem tesz rendet

| Mobile | RSS

A németek kihagyják a 2018-as vb-t, ha a FIFA nem tesz rendet

2014. november 17. | hozzászólás | Sport

A németek kihagyják a 2018-as vb-t, ha a FIFA nem tesz rendet

Egyre nagyobbra dagad a FIFA 2018-as és 2022-es világbajnokságokat vizsgáló jelentése körül kialakult botrány, miután több európai szövetség is szankciókkal kíván élni, ha a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség nem hozza nyilvánosságra a teljes jelentést.

A dokumentumot készítő Michael Garcia szerint ugyanis a FIFA által közölt részletek nem fedik a teljes valóságot és nem megfelelő következtetéseket vontak le az eredeti jelentésből.

Emiatt Dr. Reinhard Rauball, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöke arra kérte a FIFA-t, hogy ismertesse a 430 oldalas jelentés teljes tartalmát, ellenkező esetben akár ők, de lehet, hogy maga az UEFA is visszalépne a 2018-as oroszországi világbajnokságtól.

„A végeredmény a kommunikáció teljes összeomlását eredményezte, és olyan mértékben rengette meg a FIFA-t, amire sosem számítottam volna. A megoldáshoz két dolognak kell megtörténnie. Az Etikai Bizottság döntését is nyilvánosságra kell hozni, ahogy Garcia jelentését is, hogy pontosan megismerhessük a vádakat és azok elbírálását. Emellett meg kell ismerni azokat a területeket is, amiket nem vizsgáltak ki, és hogy jogosan maradtak-e ki a vizsgálatból, de ehhez is a teljes jelentés ismerete szükséges” – idézte a Kicker az elnököt, aki hozzátette, hogy ha ezek nem történnek meg, az UEFA-nak felül kell vizsgálnia saját helyét a FIFA-n belül.

Rauball felhívására válaszul David Bernstein, az Angol Labdarúgó Szövetség korábbi elnöke is támogatta a bojkott ötletét, de ő is kiemelte, hogy egy, vagy pár ország nem lehet hatékony, teljes európai összefogásra lesz szükség. Ha én vezetném most a szövetséget, minden erőmmel azon lennék, hogy a többi országot is megnyernem szövetségesnek – írja a The Guardian.

Vasárnap este ráadásul a Kicker már arról írt (a cikk azóta eltűnt az újság holapjáról, de a Sport1.de szemléje továbbra is elérhető), hogy a DFB indítványozta az UEFA válságülésének összehívását december 1-2-re, ahol előre láthatólag két fontos dolgot tárgyalnának a többi 53 taggal:

egy közös, a teljes UEFA által támogatott elnökjelölt állítását a FIFA 2015-ös elnökválasztására, aki Sepp Blatter kihívója lenne
a 2018-as orosz és a 2022-es katari vb-k rendezésének odaítélése körül tapasztalt visszásságok

A gyűlést a DFB Frankfurtban szeretné megtartani a hírek szerint, bár hivatalosan részükről még senki nem kommentálta a Kicker értesülését.

forrás:index.hu

Leave a Reply 196 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: