< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Orbán Viktor és maffiaállama

| Mobile | RSS

Orbán Viktor és maffiaállama

2014. november 17. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Orbán Viktor és maffiaállama

Orbán Viktor és maffiaállama A közfelháborodás napja

Orbán Viktor és maffiaállama kezdi teljesen elveszíteni a kapcsolatot a valósággal. Személyes bosszútól vezérelve akarnak megadóztatni nekik nem tetsző cégcsoportokat és tévécsatornákat. Értelmetlenül próbálnak az emberek mindennapi életébe különböző sarcokkal és fals tévképzetekkel erőszakosan beavatkozni, miközben pökhendi kivagyisággal megpróbálják csuklóztatni az Egyesült Államokat.

A magyar valóságtól elrugaszkodott módon újabb fűthető stadion épül közpénz-milliárdokból és nyer újabb közpénz-milliárdokat az ideológiai kiszolgáló személyzet. Egyetlen dologról feledkeznek meg csupán közben: a magyar emberekről. Az ország ugyanis egyre mélyebb szegénységbe süllyed.

Az Eurostat legfrissebb adatai feketén-fehéren megmutatják, hogy Magyarországhoz képest egyedül Bulgáriában és Romániában magasabb a lakosságon belüli szegények aránya (nálunk a népesség harminchárom százaléka tekinthető szegénynek), minden más szomszédos és nyugat-európai országban jóval kevesebben vannak nehéz helyzetben. Az adatok világosan jelzik: egy-két éven belül még a románok is meg fognak minket előzni, hazánk lakossága ugyanis folyamatosan tovább csúszik a mélyszegénységbe. Ezek a tények. A 2010-es kormányváltás előtt a szegénység aránya a válság ellenére is enyhén csökkent, de legalábbis stagnált Magyarországon, a Fidesz kormányzása alatt azonban rohamtempóban szakadunk el a régió többi országától. A jobboldal egyszerűen hazudik, amikor azt állítja: Magyarország jobban teljesít. Ez ugyanis szinte kizárólag saját maffiacsaládjukra és annak tagjaira érvényes.

Az elitista és érzéketlen Fidesz láthatóan nem akar az ország szociális problémáira választ adni, mert csakis saját oligarchakörének megtömésével van elfoglalva. Nekik elég, ha a felső párezernek jó élete van. A szélsőjobboldalnak csak veszélyes, valódi megoldást nem nyújtó, populista válaszai vannak. Nekik elég, ha bűnbakká tesznek valakiket, mutogatni ugyanis könnyebb, mint megoldani. A baloldali ellenzéknek pedig – a választók visszajelzése szerint – eleddig nem volt elég kiforrott, nem volt elég meggyőző a megoldási javaslata. Az MSZP tanult saját és mások hibáiból, a maffiaszerű és a szélsőséges jobboldallal ellentétben pedig még a történelemből is. Mi, szociáldemokraták egy olyan új úton indultunk el, amely visszavezet a választókhoz. Azokhoz, akiket a politikai elitek rendre cserben hagytak és akiket a mostani rezsim végzetesen kirekeszt a polgári, európai életből. Szégyen, hogy a XXI. századi Magyarországon minden harmadik ember szegény!

dr. Ujhelyi István
az MSZP alelnöke, Európai Parlamenti képviselő
2014. november 16.

forrás:stop.hu

Leave a Reply 207 megnézve, 1 alkalommal mai nap |