< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Fenyeget az USA: nagy pofont kaphat Oroszország

| Mobile | RSS

Fenyeget az USA: nagy pofont kaphat Oroszország

2014. november 21. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Fenyeget az USA: nagy pofont kaphat Oroszország

Rámutatott arra, hogy a világközösség szankciókkal próbálja rábírni Moszkvát Ukrajna szuverenitásának és területi épségének tiszteletben tartására. Az amerikai politikus szerint Oroszország ahelyett, hogy teljesítené a konfliktus rendezésében vállalt kötelezettségeit, “egyre provokatívabb cselekményekhez” folyamodik, és még kevésbé tartja magát a rendezésről szóló minszki megállapodáshoz, amelyet aláírt.

Felszólította Moszkvát, hogy a fehérorosz fővárosban született megállapodásnak megfelelően tartsa be a tűzszünetet, vonja ki katonáit és fegyvereit Ukrajna területéről. Biden leszögezte továbbá, hogy az Egyesült Államok sohasem ismeri el a bekebelezett Krím félsziget Oroszországhoz tartozását.

Porosenko a maga részéről kijelentette, hogy a minszki formátumot tartja a legelfogadhatóbbnak a kelet-ukrajnai válság rendezésére. A szeptemberi minszki tárgyalásokon Kijev, a kelet-ukrajnai szakadárok, Moszkva és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) képviselői vettek részt.

Az ukrán belpolitikai helyzetre rátérve az alelnök szorgalmazta, hogy mielőbb alakuljon meg az új kormány. Porosenko hangsúlyozta, hogy hat napon belül meg kell határozni az új koalíciós kormány összetételét, vagyis az új összetételű ukrán parlament első, jövő csütörtökre tervezett plenáris üléséig.

Biden a nap folyamán találkozott Arszenyij Jacenyuk miniszterelnökkel, valamint Porosenko társaságában sétát tett a Függetlenség terén, ahol kora este nagygyűlést tartanak a Majdan-tüntetések kezdetének első évfordulója alkalmából.
forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 191 megnézve, 2 alkalommal mai nap |