< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Módosul jövőre a szocpol

| Mobile | RSS

Módosul jövőre a szocpol

2014. november 21. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Módosul jövőre a szocpol

Több ponton is módosulnak jövőre a családok otthonteremtését elősegítő kormányrendeletek. A még egyeztetés alatt álló tervezet a legtöbb pontban a lakásépítési támogatásra, közismert nevén szocpolra vonatkozó szabályozást módosítja.

A július elsejével hatályba lépő változások közül a legfontosabb, hogy már egy gyermek után is lehet majd támogatást igényelni, illetve bevonják a kedvezményezetti körbe a használt lakásokat is. Utóbbiaknál feltétel, hogy legalább komfortos legyen az ingatlan, vagy – ha bővítésről van szó – a bővítéssel érje el a komfortos minősítést. A használt lakásoknál részletesen szabályozza a tervezet a négyzetméterenkénti maximális árat.

A szocpol támogatási összege a gyermekek számától függően változatlanul maximum 2,5 millió forint lehet. Az új elemként belépő, egy gyermek után járó támogatás mértéke 40 és 55 négyzetméter közötti alapterületnél 400 ezer, 55 négyzetméter fölött 500 ezer forint lehet. A magzat a terhesség betöltött 24. hetét követően már gyermeknek számít. A bővítéssel az ingatlannak legalább egy lakószobával kell nőnie.

A teljes cikket itt találja: vg.hu
forrás:origo.hu

Leave a Reply 158 megnézve, 2 alkalommal mai nap |