< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Időközi Újpesten – A kétharmad lebontható

| Mobile | RSS

Időközi Újpesten – A kétharmad lebontható

2014. november 23. | hozzászólás | Közélet

Időközi Újpesten – A kétharmad lebontható

 

Fotó: Népszava

Közölte, a kormány egyre több adót vesz el, és még így sem tudja finanszírozni korrupt rendszerét. Véleménye szerint 2015-ben “padlássöprést” végez a kormány, mert megszűnik a szociális ellátórendszer, ami további elszegényedést jelent.

Az ellenzéki politikus szerint a még ott maradt csaknem hatvanezer ember magán-nyugdíjpénztári vagyonát is érinteni fogja a padlássöprés, mert végelszámolással eltüntetik az egyéni számlákat.

Tóbiás József értékelése szerint az elmúlt másfél hónapban nagyot fordult a világ, az utca, a választópolgárok tudtára adták a kormánynak, hogy nem kérnek abból a kormányzásból, amely számukra a kiszolgáltatottságot, az elszegényedést, a szociális biztonság hiányát hozza. Most vasárnap ezt megüzenhetik a kormánynak, ugyanis nem egy választás, hanem a választópolgárokkal való folyamatos együttműködés garantálja csak a jó kormányzást – tette hozzá.

LMP: az emberek megüzenhetik Orbán Viktornak, hogy elegük van

Az LMP szerint a vasárnapi újpesti időközi országgyűlési választás jó lehetőség arra, hogy az emberek megüzenjék Orbán Viktornak: elegük van a korrupcióból, a szegénységből.

Kanász-Nagy Máté, a párt jelöltje szerint akik valódi változást szeretnének, de jövőjüket nem szeretnék egy focistára bízni, azoknak az LMP az egyetlen reális lehetőségük a vasárnapi voksoláson.

Közölte, egy LMP-s önmagában nagyobb változást hozhat, mint az összes többi jelölt együttvéve, mert ha eggyel több képviselője lesz a pártnak, erősebb lesz a korrupció elleni küzdelem, határozottabban léphetnek fel a szegénység növekedésével szemben és megállíthatják a politikai hatalmaskodást.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke azt mondta, az LMP az a politikai erő, amely képes új minőségi szintre emelni az országot.

Schmuck Andor bízik a győzelemben

A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának jelöltje szombaton azt mondta: lehet, hogy politikai ellenfele a Fidesz vagy az MSZP, de politikai ellensége a szegénység, a kiszolgáltatottság, a reménytelenség és a munkanélküliség, és ő ezek ellen szeretne tenni a parlamentben.

Kitért arra is: sajnálattal vette tudomásul, hogy senki sem követte a többi jelölthöz intézett felhívását, amely arról szólt, hogy kampányukhoz ne vegyék fel az egymillió forintos támogatást, hanem ajánlják fel szociális célra.

Schmuck Andor kiemelte: azért is fontos neki a vasárnapi választás, mert 1994 és 1998 között Újpesten volt önkormányzati képviselő. A szociáldemokraták jelöltje azt is mondta: a júliusban elhunyt MSZP-s képviselő Kiss Péter közvetlen munkatársaként azt tanulta, hogy a napi politika nem írhatja felül az elvek és értékek képviseletét.

A holnapi időközi választásra 13 jelöltet vettek nyilvántartásba: öten függetlenként indulnak, a Fidesz-KDNP Hollósi Antalt jelölte. Önálló jelöltet indít a Jobbik, az LMP, a Zöldek Pártja, a Magyar Munkáspárt, a Szociáldemokraták, valamint a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség is. A voksoláson mintegy 78 ezren vehetnek részt.

Budapest 11-es számú választókerületében a szocialista Kiss Péter halála miatt kell újra voksolást tartani.

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 238 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: