< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Idén 32 milliót kaszált agrártámogatásból Lázár államtitkára

| Mobile | RSS

Idén 32 milliót kaszált agrártámogatásból Lázár államtitkára

2014. november 24. | hozzászólás | Közélet

Idén 32 milliót kaszált agrártámogatásból Lázár államtitkára

Csak idén 32 millió forint agrártámogatást kapott Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrárfejlesztésekért felelős államtitkára – írja a Blikk. Azzal védekezik az államtitkár, hogy a pénzt még kinevezése előtt nyerte el. Arányaiban jóval több pénzt tesz zsebre a földje után, mint például a kishantosiak.

Tízmilliókat kaszál az agrártámogatásokon a Miniszterelnökség agrárfejlesztésekért felelős államtitkára, Kis Miklós Zsolt, idén 70 hektárnyi földje után 32 millió forintot kapott, plusz további milliókra számíthat a következő egy évben a korábban elnyert pályázatai révén – írja hétfői számában a Blikk.

A lap azt írja, hogy Kis Miklós Zsolt már korábban is a Fideszben politizált, a párt nyárs­apáti csoportjának elnöke, 2010-től pedig a Pest megyei közgyűlésbe is bejutott, és a megyei agrárkamarának is volt vezetője. Ennek megfelelően a 2010-es kormányváltás után kezdett egyre jobban menni neki, míg 2009-ben még csak 426 ezer forintnyi mezőgazdasági támogatást kapott, a pénz 2012-ben elérte a 30 milliót.

A Blikknek Kis azzal magyarázta, hogy az idei 32 millió forintból 22 milliót már az államtitkári kinevezése után kapott meg, hogy az államtitkári kinevezését megelőzően elnyert pályázatok nagy része többéves kötelezettséget vont magával, s a kifizetés folyamatos, 2015-is küldik neki a pénzt.

Az államtitkárnak adott támogatás több, mint a szokásos, legalábbis a Blikk által megkérdezett kishantosi ügyvezető, Ács Sándorné szerint, aki azt mondja, ők 452 hektár után kaptak 52 millió forintot, és egy politikai kapcsolatokkal nem rendelkező földbirtokos a Kiséhez hasonló nagyságú földterület után nagyjából 8 milliós támogatást kaphat.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 186 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: