< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: December elsejétől forgalomba kerül az új tízezer forintos bankjegy

| Mobile | RSS

December elsejétől forgalomba kerül az új tízezer forintos bankjegy

2014. november 26. | hozzászólás | Életképek/bulvár

December elsejétől forgalomba kerül az új tízezer forintos bankjegy

 


 

December elsejétől a készpénzforgalomban is megjelenik az új tízezer forintos bankjegy, széles körű elterjedése azonban csak 2015 folyamán várható – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán az MTI-vel.Az új bankjegyek mellett a jelenlegi tízezresek is forgalomban maradnak, bevonásukról a jegybank később hoz döntést.
A közlemény szerint a készpénzkezeléssel foglalkozó cégek felkészültek a megújított bankjegy érkezésére: a bankjegyfeldolgozó gépek már alkalmasak az új papírpénz elfogadására és megfelelő ütemben halad a bankjegy-befizető, illetve a parkoló- és menetjegy-értékesítő automaták átállítása is. 

 

A megújított tízezer forintosok zavartalan használata érdekében térítésmentes bankjegyismereti képzések lehetőségét biztosítja a készpénzzel hivatásszerűen foglalkozó kiskereskedelmi, hitelintézeti és postai pénztárosok részére a jegybank.A lakosság tájékoztatása érdekében pedig a közszolgálati és kereskedelmi tévécsatornák megjelenésének napjától folyamatosan sugározzák a megújított bankjegyről szóló tájékoztató kisfilmet társadalmi célú hirdetéseik között.

Az MNB 2014 és 2018 között folyamatosan újítja meg a jelenlegi bankjegysorozat címleteit, ennek első eleme a megújított tízezer forintos, amely már 2014. szeptember 2-tól törvényes fizetőeszköz.

forrás:stop.hu
Leave a Reply 162 megnézve, 2 alkalommal mai nap |