< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Hatalmi harc a Fideszben: az elhalasztott kormányátalakítás olaj a tűzre/////Der Machtkampf in der Fidesz-Regierung verschob die Umstellung von Öl auf das Feuer

| Mobile | RSS

Hatalmi harc a Fideszben: az elhalasztott kormányátalakítás olaj a tűzre/////Der Machtkampf in der Fidesz-Regierung verschob die Umstellung von Öl auf das Feuer

2014. november 26. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Hatalmi harc a Fideszben: az elhalasztott kormányátalakítás olaj a tűzre

Zakatol a hatalmi harc a Fideszen belül, és úgy tűnik, ennek egyik eszköze a lejárató információk kiszivárogtatása. Értesüléseink szerint magas rangú politikusokat is aggaszt a jelenség.

„Öt év ilyen kormányzás után talán normális, hogy a szétesés és a megfáradás jelei mutatkoznak, de gyorsan rendet kellene tenni” – magyarázta az atv.hu munkatársának egy meghatározó fideszes politikus a kormánypárt körüli „furcsa” ügyek megsokasodása kapcsán.

Az alaptézis az, hogy Kósa Lajos, Vida Ildikó, Habony Árpád és Szijjártó Péter kínos ügyeit nem véletlenül találta meg a média, hiszen olyan szenzitív információk kerültek nyilvánosságra, melyeket csak jól informált belsősök tudhatnak: ők adhatták át a sajtónak, hogy ezzel ártsanak az érintetteknek.

Így derülhetett ki Kósa Lajosról, hogy félmillióért Új-Zélandra utazott egy Rolling Stones koncertre, Vida Ildikóról, hogy Schwechatról indult nyaralni a kitiltási botrány közepén, Habony Árpádról, hogy új, ukrán állampolgárságú ex-modell barátnőjének a milliárdos családjánál adóellenőrök jártak, míg Szijjártó Péterről, hogy futsalosokat vett fel a Külügyminisztériumba, miközben ott éppen leépítések zajlanak.

Deja vu

Arra a felvetésre, hogy a „házon belüli fúrás” ismert jelenség a Gyurcsány-korszak kormányzásából, forrásunk azt mondta, „úgy látszik, nincs új a nap alatt, de a Fidesz számára az sem segít, hogy nincs rendes ellenzék, így nagyon nincs kontroll, nincs kitől tartanunk”.

Egy másik forrásunk, egy vezető fideszes politikus tanácsadója azt fejtegette lapunknak, hogy a kormányátalakítás tavaszra történt kitolása felhívás keringőre: a Fideszen belüli és a párt körüli érdekkörök most azért lövik egymást, hogy az új „laposztásnál” jobb pozíciókat érjenek el, a riválisokat lejárassák és meggyengítsék, sőt, ha lehet, kiiktassák.

A Népszabadság a napokban azt írta, hogy a  kitiltási ügy és az amerikai konfliktus miatt Orbán Viktor őszre prognosztizált kormányátalakítási elképzelései is késedelmet szenvedhetnek; Orbán számára fontos a stabilitás, így a miniszteri névsorban májusban lehet változás.

Mozgások a mélyben

Az atv.hu információ szerint a Fidesz egyes köreiben tartja magát az a nézet, hogy például Varga Mihály gazdasági minisztert kapcsán azért szaporodtak meg a negatív hírek, mert valaki, vagy valakik kinézték maguknak a minisztériumát, pontosabban a posztját.

Hasonló okokból kerülhetett a támadások kereszttűzébe Habony Árpád, a miniszterelnök kommunikációs főtanácsadója, a kormányfő első számú „spin doktora”. A HVG.hu szerint Habony barátnőjének a családja úgy véli, azért érdemelhették ki az adóhatóság figyelmét, mert lányuk a miniszterelnöki tanácsadó jelenlegi barátnője. A családot ismerő forrás szerint a családfő a Fideszen belüli hatalmi harccal magyarázza az adóhivatal érdeklődését: egész pontosan azzal, hogy az Orbán-Simicska-háborúban Habony az utóbbi célkeresztjébe került: A lap szerint Simicska Habonyra is neheztel, amiért ki akarják szorítani médiapiaci pozícióiból.

Az atv.hu egyik, a magyar politikai mozgásokat közelről ismerő forrása egyenesen azt állította, hogy Habony Árpád pozíciói megrendültek. Igaz, informátorunk ezt azzal magyarázta, hogy a kommunikációs tanácsadó vihette el a balhét az ózdi fiaskóért: Ózdon a Fidesz által kierőszakolt, megismételt polgármesteri választáson a Jobbik nagyon elverte a Fideszt.

A már korábban idézett, ismert fideszes politikus forrásunk annyit mondott erre az értesülésünkre, hogy egyre többen rebesgetik, nem teljesen töretlen már Orbán Viktor bizalma a kommunikációs tanácsadó felé, azt azonban kizártnak tartja, hogy Ózd lett volna a vízválasztó.  Ő úgy tudja, hogy ha valóban történt bizalomvesztés, az a Századvég körüli kínos hírek következménye lehet. Egyrészt a sajtó úgy tudta, hogy „századvégesek” is lehetnek az Amerikából kitiltottak között, másrészt Mellár Tamás, a cég egykori kutatási igazgatója azt állította, hogy a cég körül pénzmosás zajlik. A Századvég mindkét állítást tagadta, Mellár ellen pedig pert is kilátásba helyeztek, a Fideszen belül azonban – legalábbis forrásunk szerint – szépszámú összeesküvés elmélet született arról, hogy miért a éppen cég tulajdonában álló lapban, a Napi Gazdaságban jelent meg először az amerikai kitiltási ügy. (Egy ilyen összeesküvés elméletről a közelmúltban az atv.hu is írt „Simicskára céloztak, Orbánt találták lábon” címmel.)

„A Századvéget a közéletben Habony befolyási övezetéhez sorolják, ezért talán a cég körül lehet valami, ami miatt nehéz helyzetbe került Árpád a miniszterelnöknél” – vélekedett lapunknak a Fidesz országgyűlési képviselője, aki egyébként személy szerint örülne, ha Habony hátrább szorulna. Mint mondta: ha csak a kommunikációval foglalkozna, akkor talán nem lenne gond, de többen úgy vélik a Fideszben, hogy olykor a politika tartalmi kérdéseire is volt ráhatása. Bulváros életvitele, modell barátnői és üzleti tevékenysége pedig – kicsit hasonlóan a többször elvált, káromkodós posztjairól is mert Deutsch Tamáshoz – nem teljesen illeszthető a kereszténydemokrata beütésű Fideszhez. „Mivel nem egy minta-fideszes, túl nagy támadási felületet jelent a pártnak, de a kiélezett politikai kommunikáció is az ő nevéhez köthető, ami a konszolidációt gátolja” – tette hozzá forrásunk.
Egy Habony Árpádot közelről ismerő üzletember ellenben kizártnak tartotta, hogy megrendült volna a miniszterelnök bizalma a spin doktorban. A HVG.hu értesülése szerint ugyanakkor átalakul Habony munkája a „kormányban”: konkretizálják a feladatkörét, ám ezt is eltérően értékelték a lap forrásai.

Érdeksérelmek

A kiszivárogtatások mögött természetesen a kormány szerkezeti átalakítása által okozott érdeksérelmek is ott állnak. A Szijjártó Péter vezette külügyminisztériumból például több mint száz embert küldtek el, noha már az előző vezetés, Martonyi János és Németh Zsolt is fideszesekkel töltötte fel a stábot. Ebből viszont az következik, hogy az elbocsátások a Fidesz holdudvarát érintik, természetesnek tűnik tehát, hogy előbb-utóbb „kiszivárog”, kiket vitt a minisztériumba – például egykori focista társait – Szijjártó Péter.

 

forrás:atv.hu

Der Machtkampf in der Fidesz-Regierung verschob die Umstellung von Öl auf das Feuer

Faust auf den Machtkampf innerhalb der Fidesz, und es scheint, dass dies ein Mittel zur Diskreditierung Informationslecks ist. Es wurde berichtet, dass führende Politiker sind auch besorgt über das Phänomen.

“Nach fünf Jahren dieser Regierung wohl normal zu dem Zerfall der megfáradás und es gibt Anzeichen, aber schnelle Auftrags sollte gemacht werden“, – erklärte der atv.hu dominant Fidesz-Politiker im Zusammenhang mit einem Kollegen über die Regierungspartei “seltsam” Multiplikation der Fälle.

Die Grundthese ist, dass Lajos Kosa, Vida Ildiko Wenn Bony Arpad und Péter Szijjártó peinliche Angelegenheiten nicht versehentlich fand den Medien, da es vertrauliche Informationen öffentlich gemacht wurde, die nur bewusst kompetenten Insider sein kann: sie konnten, um die Presse zu verkaufen, dass diese Schäden für die Betroffenen .

Also von Kosa Lajos die Hälfte führte abbiegen millióért Neuseeland gingen zu einem Konzert der Rolling Stones, Vida Ildikóról zu Schwechatról begann im Urlaub über das Verbot Skandal in der Mitte, wenn Bony Árpádról, dass die neue ukrainische Staatsangehörigkeit Ex-Model Freundin des Milliardärs-Familie zu Steuerinspektoren ging, während Szijjártó Peter dass Futsal-Kämpfer im Ministerium für Auswärtige Angelegenheiten, während es den Abbau von Arbeitsplätzen.

Deja vu

Auf die Idee, dass das “in-house Bohrenbekannte Phänomen der Gyurcsány-Ära Governance, unsere Quelle sagte, “es scheint, dass nichts Neues unter der Sonne, aber für den Fidesz hilft nicht, dass es keine gewöhnliche Opposition, so habe ich keine Kontrolle , die kein Bär.

Interessensgruppen innerhalb der Fidesz und um die Partei jetzt schießen sich gegenseitig eine neue “Seite von divide” bessere Positionen zu machen und erreichen einen Rivalen zu diskreditieren: Eine weitere Quelle, dieser Zeitung, dass Transformation der Regierung im Frühjahr Drücken der Anruf Walzer erklärte ein leitender Fidesz-Politiker-Berater schwächen und, wenn möglich, ausgeworfen.

Die Volksfreiheit schrieb kürzlich, dass wegen der Vertreibung der US Fall und Konflikte können Verzögerungen bei der Regierung von Viktor Orban Herbstprognose transformative Ideen zu leiden; Orban ist wichtig für die Stabilität, so dass der Minister Roster Mai können sich ändern.

Bewegungen in der Tiefe

Nach den Informationen, atv.hu Fidesz einige Kreise sich an den Blick, zum Beispiel, wird durch die negativen Nachrichten im Zusammenhang mit Wirtschaftsminister Michael Varga multipliziert, weil jemand, oder jemand auf der Suche über sich selbst im Ministerium, die speziell das Feld.

Aus ähnlichen Gründen kann angegriffen, wenn Bony Arpad, Chefberater des Ministerpräsidenten der Kommunikation, der Nummer eins “spin doctor” der Spitze der Regierung gewesen. Wenn Sie unter der HVG.hu Bony Freundin Familie glaubt, dass er der Steuerbehörde Aufmerksamkeit érdemelhették wegen des Premierministers Tochter Beratungs aktuelle Freundin. Ein Freund der Familie Quelle sagte der Leiter der Familie Machtkampf innerhalb der Fidesz, erklärt das Interesse des Finanzamtes: genau, dass Orban Simicska War Wenn Bony hat vor kurzem mit Schwerpunkt: Zurück nach Simicska Habonyra ärgern sich auch, warum sie die Medienmarktpositionen in quetschen wollen.

Die atv.hu eine der ungarischen politischen Bewegungen behauptet eine Quelle in der Nähe Freund direkt nach Positionen Wenn Bony Arpad erschüttert. Zwar erklärte dies Informanten, dass die Kommunikationsberater könnte die Schuld für Ózdi fiaskóért nehmen: von der Menge der Fidesz gezwungen wird Jobbik wiederholt Bürgermeisterwahl geschlagen Fidesz.

Die zuvor genannten, Fidesz-Politiker bekannte Quelle für diese Art der értesülésünkre, dass immer mehr Menschen das Gerücht nicht ganz ungebrochen Orban hat das Vertrauen in die Kommunikationsberater, hält es jedoch für möglich, dass Ózd war der Wendepunkt. Er versteht, dass Sie tatsächlich ein Vertrauensverlust, kann es peinlich Nachrichten über die Folgen des Jahrhunderts sein. Erstens, die Presse wusste, századvégesek” vom Amerika verboten werden, auf der anderen Seite Mellár Thomas behauptete ehemalige Forschungsdirektor des Unternehmens, dass die Geldwäsche ist rund um die Firma statt. Das Jahrhundert, beide Forderungen gegen Mellár verweigert die Klage auch in Betracht gezogen, jedoch innerhalb der Fidesz zumindest nach unserer Quelle eine ganze Reihe von Verschwörungstheorien über, warum die nur unternehmenseigene Zeitung erschien die Tages Farm zuerst in den USA verbieten Fall. (Eine solche Verschwörungstheorie schrieb kürzlich die atv.hu auch Simicskára gezielte, Orban fand standing” ist.)

Das Ende des Jahrhunderts im öffentlichen Leben, wenn Bony Einflusszone klassifiziert werden, so könnte es einige Unternehmen um, die es kam Arpad schwierige Lage der Ministerpräsident macht sein meinte unser Magazin MP, Fidesz, der uns persönlich zu sehen, ob Bony Junior brauchen, ist. Wie er sagte, wenn auch nur mit Kommunikation zu tun, wäre es kein Problem sein, aber viele denken, der Fidesz, das war manchmal bezweifelt die Politik Kontrolle über den Inhalt. Bulváros Lifestyle, Geschäftsmodell und ihre Freunde sind ein bisschen wie die geschiedene mehrmals sowie Fluchen posztjairól Tamás Deutsch nicht ganz passen die christliche inspirierte Fidesz. Da es nicht ein Modell der Fidesz, zu große Angriffsfläche bezeichnet die Partei, aber die heftige politische Kommunikation, seinen Namen, die die Konsolidierung hemmt verbunden“, – sagte unsere Quelle.
Wenn ein Freund Bony Geschäftsmann Arpad eng gehalten, jedoch die Möglichkeit auszuschließen, dass der Ministerpräsident würde das Vertrauen der spin doctor erschüttert haben. Die HVG.hu informiert, dass während der Arbeit Bony umgewandelt Wenn die “Regierung” sollte die Rolle angeben, aber es wurde auch bewertet anders Quelltext der Seite.

unsere Interessen

Hinter den Lecks natürlich von der Umstrukturierung unserer Interessen der Regierung verursacht wurden, sind ebenfalls dort erhältlich. Zum Beispiel das Außenministerium von Peter Szijjártó führte zu mehr als hundert Menschen geschickt, obwohl sie in früheren Führung gewesen, János Martonyi und Zsolt Németh Fidesz Suchende die Crew gefüllt. Es ist jedoch offensichtlich, dass die Entlassungen betreffen Fidesz Mondstation, so scheint es nur natürlich, dass früher oder später Lecks”, die sich auf den Dienst gebracht wurden – zum Beispiel, ein ehemaliger Fußballspieler Mitarbeiter Peter Szijjártó.

Quelle: atv.hu

 

 

Leave a Reply 313 megnézve, 2 alkalommal mai nap |