< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Horváth: Komolytalanok, röhejesek a NAV-dokumentumok

| Mobile | RSS

Horváth: Komolytalanok, röhejesek a NAV-dokumentumok

2014. november 26. | hozzászólás | Közélet

Horváth: Komolytalanok, röhejesek a NAV-dokumentumok
Vida Ildikóék nyilvánosságra hozzák Horváth András aktáját

 

Horváth András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) volt dolgozója szerint “komolytalanok, röhejesek” az adóhivatal nyilvánosságra hozott vizsgálati dokumentumai.

A volt adőellenőr szerdán azt mondta az MTI-nek, hogy az 1200 oldalas iratanyagban semmi nem támasztja alá a vele kapcsolatban megfogalmazott következtetéseket. Arra a felvetésre, hogy egy interjúban azt mondta, nincs bizonyíték a korrupcióra, azt mondta, hogy arról neki nem is kell tudnia, azt a hatóságoknak kell felderíteniük.

Horváth szerint az adóhivatal csak egy alibi vizsgálatot folytatott le, általános paraméterek alapján futtattak le lekérdezéseket a rendszerben. Ez viszont csak azt igazolja, hogy az adóhivatal dolgozott a vizsgált időben. Arra jó, hogy a tájékozatlan embereket “elszédítsék”, de szerinte ezzel csak a papírt, és a munkaidőt pazarolták el a “semmire”. A vizsgálati anyagnak semmi köze nincs ahhoz, amikről ő tavaly novemberi sajtótájékoztatóján beszélt – vélekedett.
D TT20131127049
Horváth András volt adóellenőr az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottsága ellenőrző albizottságának ellenzéki tagjai részvételével tartott tanácskozáson a Parlamentben 2013. november 27-én.
Fotó: Kovács Attila

Szerinte az általa az ügyészségnek átadott zöld dosszié, amely visszaéléseket bizonyító dokumentumokat tartalmaz, tele van olyan cégekkel, amelyekkel szemben az adóhivatal akkor sem folytatott vizsgálatot, mikor lehetett tudni róluk, hogy fiktív számlázási hálózatban vesznek részt. Azt mondta, ezek között vannak gabonakereskedelmi, élelmiszeripari cégek is.

Az adóhivatal kétnapos vizsgálata során azonban sem ezeket a cégeket, sem azokat nem találták meg, amelyek a feljelentésben szerepeltek, HorváthAndrás szerint azért, mert az adóhivatal ezt nem is vizsgálta.

Az adóhivatal szerda reggel közölte: nyilvánosságra hozza annak a vizsgálatnak az anyagait, amely alapján megállapították, hogy mindent jól csinálnak, és nincs is semmi alapja Horváth András volt dolgozó vádjainak. (A jelentést itt nézheti meg, a mellékletei itt vannak.)

forrás:index.hu

Leave a Reply 141 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: