< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Szállodája lesz Giró-Szász Andrásnak

| Mobile | RSS

Szállodája lesz Giró-Szász Andrásnak

2014. november 26. | hozzászólás | Közélet

Szállodája lesz Giró-Szász Andrásnak

Hoteltulajdonos lesz Budapest belvárosában Giró-Szász András – tudta meg az Index. A Miniszterelnökség kommunikációért felelős államtitkárának sógorával közös cége társtulajdonosa egy épületnek, amelyben 120 szobás szállodát alakítanak ki. Az épületet a tervek szerint 2016 elején adják át. Giró-Szászról nemrég derült ki, hogy közel egymilliárdos vagyona van…

Az épületet, egy másikkal együtt, 2010-ben adta el az V. kerületi önkormányzat egy luxemburgi vállalkozásnak 2,7 milliárd forintért. A cég tulajdonosairól semmit nem lehet tudni. A cég vezérigazgatója, Serfőző Péter Giró-Szász András sógora volt. Az RTL Klub szerint az ingatlanvásárlás óta a cég többször is tulajdonost váltott, ezek között volt offshore hátterű cég. A vezérigazgató viszont végig Serfőző maradt.

Az épületet most hárommilliárd forintért újítják fel: 120 szobás szálloda lesz belőle. A hotelben részesedése van egy másik cégnek is, amelynek kisebbségi tulajdonosa Giró-Szász, többségi tulajdonosa pedig sógora.

Az Együtt társelnöke szerint Belváros önkormányzata 2010 óta nem ad választ arra, hogy milyen értékbecslés alapján adták el az ingatlant. „A következő testületi ülésen fel fogom vetni, hogy álljon fel egy vizsgálóbizottság, amely az elmúlt tíz év ingatlanügyeit kivizsgálja Belvárosban. Naponta esnek ki a szekrényből olyan ügyek, amelyek fél- vagy harmadáron értékesített ingatlanokról szólnak” – mondta Juhász Péter az RTL Klubnak.

A Demokratikus Koalíció Orbán Viktort szólította fel, hogy kezdjen vagyonosodási vizsgálatot miniszterei és államtitkárai ellen, és ezt kezdje Giró-Szász Andrással.

Az RTL Klub kereste Giró-Szász Andárst, de nem nyilatkozott.

FORRÁS:168ÓRA.HU

Leave a Reply 256 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: