< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: A magyar konzulátusról hívták ki a rendőrséget a magyar tüntetőkre New Yorkban////Le consulat hongrois a appelé la police, les manifestants à New York États-Unis

| Mobile | RSS

A magyar konzulátusról hívták ki a rendőrséget a magyar tüntetőkre New Yorkban////Le consulat hongrois a appelé la police, les manifestants à New York États-Unis

2014. november 27. | hozzászólás | Fecsegő hírek

A magyar konzulátusról hívták ki a rendőrséget a magyar tüntetőkre New Yorkban

A magyar konzulátusról hívták ki a rendőrséget a magyar tüntetőkre New Yorkban – tudta meg a 168 Óra a demonstráció egyik szervezőjétől. November 17-én, a közfelháborodás napján New Yorkban is tüntetett két tucat magyar fiatal, többségükben jogászok, művészek, tanárok.

– Táblákkal demonstráltunk a konzulátus előtt, s azt vettük észre, hogy valaki somfordál körülöttünk és telefonnal fotóz minket, majd bemegy az épületbe. Megjöttek a rendőrök, tőlük tudtuk meg, hogy a konzulátusról hívták ki őket, de nagyon kedvesek voltak, azt mondták, nyugodtan maradjunk – nyilatkozta lapunknak Standovár Júlia fő szervező, aki vizuális művészeti mesterképzésen tanul kint. Amikor egyetértett a célokkal, itthon is járt tüntetni, az amerikai demonstrációt pedig egy nap alatt, a Facebookon szervezte meg.

– A legijesztőbb a demokráciaellenes kormányzás, a haveri alapon való pénzosztogatás. A szakterületem miatt számomra az Magyar Művészeti Akadémia helyzete különösen megdöbbentő. A gazdaság tönkretételét személyesen is tapasztalom, mert a tandíj befizetésekor a forint romlásával mind nagyobb különbségek lehetnek; szerencsére az egyetemtől sok támogatást kaptam. Amikor a Fidesz-kormány lényegében mindenre rá akarja tenni a kezét, a külföldi tüntetéseknek szimbolikus lélektani hatásuk van. Azt üzenik, hogy a távolság ellenére is a hazai demonstrálókkal vagyunk.

forrás:168óra.hu

Le consulat hongrois a appelé la police, les manifestants à New York États-Unis

Le consulat hongrois a appelé la police, les manifestants à New York, États-Unis 168 Heures tirées de l’un des organisateurs de la manifestation. Le 17 Novembre, le jour de l’indignation du public à New York affiche également deux douzaines de jeunes Hongrois, principalement des avocats, des artistes, des enseignants.

Signes manifesté devant le consulat, et nous avons remarqué que quelqu’un somfordál autour et nous tirer d’un téléphone, puis aller dans le bâtiment. La police est arrivée, nous avons appris d’eux que le consulat les a appelés, mais ils ont été très gentils, on m’a dit de rester calme Julia a dit ce journal Standovár principal organisateur, qui étudie à l’extérieur visuelle programme de maîtres d’arts. Lorsque les objectifs convenus, à la maison a également été indiqué aux Etats-Unis lors de la manifestation, un jour, organisé sur Facebook.

Le plus effrayant de la gouvernance démocratique, à la base du mec. En raison de mon domaine d’expertise pour moi en particulier la situation de l’Académie des Arts sidérants hongrois. La destruction économique de personnellement l’expérience, parce que la scolarité est versée lorsque le forint peut être une détérioration croissante des différences; Heureusement, je ai eu beaucoup de soutien de l’université. Lorsque le gouvernement Fidesz veut essentiellement faire tout cela dans les mains des étrangers sont des manifestations symboliques effets psychologiques. Je dis que nous sommes les manifestants à domicile, malgré la distance.

Source: 168óra.hu

 

 

Leave a Reply 208 megnézve, 1 alkalommal mai nap |