< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Vizsgálhatják Rogán volt kerületének az ingatlaneladásait

| Mobile | RSS

Vizsgálhatják Rogán volt kerületének az ingatlaneladásait

2014. november 30. | hozzászólás | Közélet

Vizsgálhatják Rogán volt kerületének az ingatlaneladásait

A lipótvárosi ingatlaneladások miatt összehívja az V. kerületi önkormányzat Pénzügyi Bizottságának rendkívüli ülését Steiner Pál országgyűlési képviselő, a kerület korábbi polgármestere. Az elmúlt nyolc év ingatlanértékesítéseinek vizsgálatát célzó ülésre a szocialista politikus meghívja Rogán Antal volt polgármestert és Sélley Zoltánt, a kerületi vagyonkezelő volt igazgatóját, a jelenlegi jegyzőt.

Az V. kerületi Pénzügyi Bizottságának elnöke a rendkívüli ülés napirendjére tűzi az elmúlt nyolc év ingatlanértékesítései szabályszerűségének és megtérülésének vizsgálatát. Így napirenden lesz a Dorottya utca 8. eladása és Portik élettársának ingatlanszerzése is.

Steiner kezdeményezi a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítását, hogy a Pénzügyi Bizottság kapja vissza valamennyi, a kormánypárti többség által nemrég elvett ellenőrzési jogkörét.

„Tisztességes gazdálkodás ugyanis akkor lehetséges, ha a mindenkori ellenzék által vezetett bizottságnál vannak az ellenőrzési jogkörök.”- hangsúlyozza a a szocialista politikus ma délután kiadott sajtóközleménye.

A sajtóban megjelent hírek nyomán ma délelőtt Juhász Péter, az EGYÜTT társelnöke, V. kerületi önkormányzati képviselő Facebook-bejegyzésében vizsgálóbizottság felállítását követelte az ügyben, s így fogalmazott: „Rogán Portikkal üzletelt, ez tény. Most megpróbálja hazugsággal elkenni és másra hárítani a felelősséget, ahogy minden bűnöző teszi, amikor lebukik.”

Juhász azt állítja, hogy a kirúgott galéria helyének bérleti jogát átjátszották a Portik családnak, hogy azok papíron bérlők legyenek, majd eladták nekik kedvezményes áron a helyiséget.

„Ma 900.000.- Ft/nm áron hirdetnek ott helyiséget eladásra, míg Portikék 247.000.- Ft/nm áron jutottak hozzá. Tehát Portikék a piaci ár felének 70%-ért jutottak az ingatlanhoz, tehát a piaci ár harmadáért.”
Juhász Péter arra is felhívta a figyelmet, hogy Sélley Zoltán, a kerület jelenlegi jegyzője az, aki korábban, a vagyonkezelő vezérigazgatójaként ennek az ingatlannak az eladását is előkészítette és jóváhagyta.

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 869 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: