< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Óriási buli lesz, amikor egymásnak megy a közmédia és a HírTV

| Mobile | RSS

Óriási buli lesz, amikor egymásnak megy a közmédia és a HírTV

2014. december 4. | hozzászólás | Közélet

Óriási buli lesz, amikor egymásnak megy a közmédia és a HírTV

A Hvg.hu mai cikke szerint a HírTV a napokban több műsorvezetőjét, szerkesztőjét és munkatársát azzal kereste meg, hogy írják át a munkaszerződésüket, szerintünk ezzel a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég magához kötné a dolgozóit. Az újság értesülései szerint az új szerződésben az a kitétel is szerepel, hogy ha kilépnek a cégtől, akkor másfél évig nem helyezkedhetnek el konkurens sajtóorgánumnál. A Hvg.hu két következtetést von le az új munkaszerződésekkel kapcsolatban:vagy újabb átszervezés és fizetéscsökkenés várható vagy ezzel próbálják megakadályozni, hogy a köztévé elszipkázza a csatorna dolgozóit.

Utóbbival kapcsolatban a HVG egy “ellen-HírTV” ötletének megvalósulását látja, ami újabb frontra terelné a Simicska Lajos és Orbán Viktor közti háborút.

A HVG-nek az egyik újságíró meg is erősítette a hírt, miszerint ha a felmondás utáni 18 hónapban máshol akarnak dolgozni, akkor 6 hónapnyi fizetésüket kell átutalni a vállalatnak.

Később több munkatárs is megerősítette, hogy eddig is létezett hasonló kitétel a szerződésekben, de ott csak féléves átszerződési stop van kikötve.

A közmédia jelentős átalakítások előtt áll, hiszen másfél új csatornát fog bevezetni a piacra, ráadásul a jövőbeni tervek között az is szerepel, hogy még több híradó és közéleti program legyen műsoron, hiszen a hiteles tájékoztatás legalább annyira szívügye a kormánynak, mint korbáccsal lecsapni az ország sikereit elhallgatókra. Erre pedig Papp “Hivatalosan Is Hírhamisító” Dániel tökéletes szakembernek tűnik. Azonban már most kapacitáshiánnyal küszködnek a köztévénél, ezért több újságíróra és műsorvezetőre lehet szükség az új struktúrában.

forrás:index.hu

Leave a Reply 219 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: