< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Orbán: McCain nyilatkozata szélsőséges provokáció////La déclaration de McCain provocation extrême: Orban

| Mobile | RSS

Orbán: McCain nyilatkozata szélsőséges provokáció////La déclaration de McCain provocation extrême: Orban

2014. december 5. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Orbán: McCain nyilatkozata szélsőséges provokáció

 

Egyből a republikánus szenátor éles nyilatkozatáról kérdezték a miniszterelnököt a Kossuth rádióban péntek reggel. Szerinte a beszéd provokáció, és “Magyarország függetlensége támadás alatt áll”. Orbán Viktor beszélt arról is, hogy Vida Ildikóval megállapodtak, jogi útra terelik André Goodfriend amerikai ügyvivő állításait. Orbán szerint tudomásul kell vennünk a Déli Áramlat meghiúsulását. Az interjúban elhangzott, hogy személyesen is támogatja a vasárnapi zárva tartást, és hogy van a Fidesznek veszprémi jelöltje, de nem a korábban szóba hozott Ovádi Péter az.

John McCain mondata az a tipikus helyzet, ami magát a beszélőt minősíti – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió 180 perc című műsorában péntek reggel. A szokásos pénteki interjú néhány perc késéssel kezdődött.

A szenátorokról mindig is tisztelettel fog beszélni, de kénytelen azt mondani, hogy McCain mondatai szélsőségesek. “Nekem nem kell semmilyen szélsőséges megnyilvánulással foglalkoznom” – mondta. Ehelyett arra összpontosít, hogy a magyar érdekekért dolgozzanak, és hogy provokációk nem vigyék el az energiáikat.

Fotó: MTI – Koszticsák Szilárd

 

 

 

Amikor Orbán Viktort arról kérdezték, mi a véleménye a republikánus szenátor mondatairól, azt mondta: “Magyarország függetlensége áll itt támadás alatt”. Az ország energia-, pénzügyi és kereskedelmi függetlensége nem tetszik azoknak, akik 2010 előtt haszonélvezői voltak Magyarország függőségének – tette hozzá.

Az arizonai szenátor az új amerikai nagykövet kinevezéséről tartott keddi szavazás alkalmával azt mondta, Magyarország “nagyon fontos ország, ahol rossz dolgok történnek”. Hozzátette: “nem vagyok ellene a politikai kinevezetteknek, mert tudom, hogy miként játsszák ezt a játékot, de így állunk: egy nemzet annak a határára került, hogy feladja a szuverenitását egy újfasiszta diktátornak, aki ágyba bújik Vlagyimir Putyinnal, és mi a Gazdagok és szépek (szappanopera) producerét küldjük nagykövetnek”.

Beperelik Goodfriendet

Mint mondta, tegnap beszélt Vida Ildikó NAV-elnökkel, és megbeszélték, hogy André Goodfriend “ködös és zűrös hablatyolását” jogi úton meg kell támadni. “Azonnal pert kell indítani rágalmazás, jó hírnévhez való jog sérülése miatt”. Az amerikai ügyvivő a héten egy interjúban utalt rá, hogy a NAV-elnök konkrét bűncselekményben érintett, ezért tiltották ki az Egyesült Államokból. A diplomata úgy fogalmazott, hogy “tudnak a NAV-on belüli csalásokról”.

“A magyar jogrendszer megadja a lehetőséget, hogy ilyenkor egy magyar állampolgár védekezzen, ezt várom el minden állami vezetőtől ilyen helyzetben” -fogalmazott.

A riporter arról is megkérdezte, hogy mi történik, ha bebizonyosodnak a korrupciós vádak, mire Orbán úgy felelt: ha korrupciós bűncselekmény bizonyosodik be, “akkor az embert Magyarországon bezárják”.

Arra a kérdésre, hogy készül-e a magyar kitiltási lista, talányosan azt válaszolta, úgy fognak eljárni, ahogy egy függetlenségére büszke államnak el kell járnia.

Déli Áramlat meghiúsulása

Ebben a kérdésben az az érdekünk – mondta Orbán Viktor –, hogy mindenképp legyen olyan gázvezeték, amely Ukrajnát elkerülve szállít gázt Magyarországra. “Meghiúsult a Nabucco, most meghiúsult a Déli Áramlat is” – mondta nevetve.

A Déli Áramlatot folyamatosan meg akarta fúrni az Európai Unió Orbán szerint. “Ez a dosszié bezárult, ezt tudomásul kell vennünk” – mondta, hozzátéve, hogy nem érdemes “pitiző testtartást” felvenni ebben az ügyben.

“Egy harmadik megoldáson kell dolgoznunk, amit segít, hogy van egy megállapodásunk Azerbajdzsánnal” – fogalmazott. Magyarországnak az az érdeke Orbán szerint, hogy minél több lehetőség versenyezzen ezen a területen.

Orbán: Vettünk bankot

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy az adófizetők jól járnak a Budapest Bank államosításával. Azért nem volt hitelezés, mert a bankok hazavitték a pénzt.

Nem az a fontos, hogy az államé legyen a bank, hanem hogy magyar érdekkörbe tartozzon. Utalt rá, hogy esetleg összevonhatják mással a Budapest Bankot (csütörtöki sajtóhírek arról szóltak, hogy a Budapest Bankot összevonhatják a korábban már államosított MKB-vel).

Vasárnapi zárva tartás

Orbán úgy látja, “hatnapi munkából lehet megélni”. Kérdésre válaszolva utalt rá, hogy ő személyesen is támogatja a vasárnapi zárva tartást.

A kérdésről a kormányban és a frakcióban is sokat vitáztak, számára a döntő érv az volt, hogy hogy van ez Németországban és Ausztriában. “Tartsunk ki amellett, hogy vasárnap senkit sem lehet dolgoztatni” – fogalmazott. Ezt szerinte a kereskedelemben lehet a legkönnyebben megoldani.

Veszprémi időközi választás

Majd a veszprémiek eldöntik, mi a választás tétje, “a kétharmadnak jelen pillanatban nincsen jelentősége” – mondta Orbán, aki nem ismer olyan problémát, amelyet 2010–2014 között ne oldottak volna meg a kétharmaddal. Persze az a jó, ha minél nagyobb arányú egy többség a parlamentben, de nem ezt látja a legfontosabbnak – tette hozzá.

Navracsics Tibor, a térség korábbi parlamenti képviselője már javasolt jelöltet, akit a Fidesz elnöksége elfogadott, de nem Ovádi Péter az – mondta az interjú legvégén a miniszterelnök. Ovádi Péter Navracsics titkára, akiről korábban több lap is azt írta, hogy ő indul a Fidesz színeiben a februári időközi választáson.

forrás:hvg.hu

 

La déclaration de McCain provocation extrême: Orban

Passer aux sénateurs républicains pointus ont demandé la déclaration du Premier ministre sur Kossuth Radio vendredi matin. À son avis, la provocation de la parole, et “l’indépendance de la Hongrie est sous attaque.” Viktor Orban a également parlé à Vida Ildikó convenu de détourner les allégations du juridique Andre Goodfriend US Attorney. Selon Orban devrait prendre acte de l’échec de gazoduc South Stream. Dans l’interview, a déclaré que le soutien personnel à la fermeture du dimanche, et ce est le candidat du Fidesz Veszprém, mais Peter a déjà discuté de la Ovádi.

La phrase de John McCain est la situation typique, qui classe l’orateur lui-même – Viktor Orban a dit Kossuth Radio 180 minutes de leur répertoire était vendredi matin. Le vendredi entretien habituelle a commencé quelques minutes de retard.

Le sénateur sera toujours parler de respect, mais est forcé de dire que les extrémistes des états de McCain. «Je ne ai pas à faire face à toutes les manifestations extrémistes» at-il dit. Au lieu de cela, nous nous concentrons à travailler pour les intérêts de la Hongrie et de provocations qui ne sont pas enlevés de leurs énergies.

Photo: MTI – Solid Koszticsák

Lorsqu’on a demandé à Viktor Orban ce qu’il pensait de la peine du sénateur républicain, il a dit: l’indépendance de la Hongrie est sous attaque ici.” L’énergie du pays, l’indépendance financière et commerciale ne devrait pas être comme ceux qui étaient bénéficiaires de dépendance Hongrie avant 2010 il ajouté.

Le sénateur de l’Arizona dans la nomination du nouvel ambassadeur américain au scrutin de mardi, a déclaré la Hongrie pays très important, où les mauvaises choses arrivent.” Il a ajouté: «Je ne suis pas contre les nominations politiques sont, parce que je sais comment jouer à ce jeu, mais si nous sommes: une nation est venu à la frontière de renoncer à la souveraineté à un nouveau dictateur fasciste qui se cache lit Vladimir Poutine, et ce les riches et les belle (feuilleton), un producteur d’un ambassadeur est envoyé .

Sue Goodfriendet

Comme il a parlé hier avec le président Ildikó Vida NAV et a parlé à André Goodfriend brumeux et hablatyolását désordremoyen légal pour l’attaquer. Commencer immédiatement un procès en diffamation, la loi en raison de l’atteinte à la réputation.” Le procureur américain a laissé entendre dans une interview cette semaine que l’infraction spécifique président NAV concernées et donc interdit aux Etats-Unis. Le diplomate a déclaré que «ce qu’ils peuvent fraude dans le NAV-on”.

Le système juridique hongrois vous donne la possibilité de se défendre dans ce cas, un citoyen hongrois, vous avez hâte de chaque chef d’Etat dans une telle situation-fogalmazott.

Le journaliste a aussi demandé ce qui se passe se il ya des preuves de corruption, de sorte que ce que dit Orban, se il est prouvé aux infractions de corruption, l’homme en Hongrie sera fermé.”

A la question, ce est que si la liste d’interdiction hongrois énigmatique répondu qu’ils seraient traités comme un État indépendant de fiers d’être en cours d’exécution.

Échec South Stream

Dans ce numéro de l’intérêt Viktor Orban a dit qui devrait certainement être un gazoduc, qui fournit du gaz à l’Ukraine en évitant la Hongrie. “Impossible Nabucco, South Stream est maintenant annulé– dit-il en riant.

Le South Stream voulait continuer à percer dans l’Union européenne Orban. Ce fichier est fermé, vous devriez prendre note de,” – dit-il, ajoutant que ce ne est pas la peine pitiző posturerevenir sur cette question.

Une troisième solution doit travailler, ce qui vous aidera à avoir un accord avec l’Azerbaïdjan,” – dit. Selon Orban, l’intérêt de la Hongrie à obtenir plus de possibilités de concurrence dans ce domaine.

Orban: Nous avons acheté pot

Réponse à une question, a déclaré que les contribuables sont bien nationalisation Budapest Bank. Ce ne était pas prête parce que les banques ont pris l’argent à la maison.

Il ne est pas important que l’État devrait être à la banque, mais que les intérêts hongrois est couvert. A laissé entendre que peut-être quelqu’un d’autre peut combiner la Banque Budapest (rapports de presse, le jeudi dit que la Banque Budapest fusionner les nationalisations avec MKB).

Fermé dimanche Heures

Orban voit “travail de six jours peut faire une vie.” Réponse à une question a laissé entendre que, personnellement, il appuie le maintien dimanche fermé.

La question du gouvernement et de la fraction est très controversé, pour l’argument décisif est que la façon dont il est en Allemagne et en Autriche. Prenons en plus large au dimanche ne peut être à exécuter dit. Ce est selon lui la meilleure façon de résoudre le commerce.

Veszprém élections

Veszprém décider alors ce qui est en jeu dans l’élection, il n’y a pas de signification dans les deux tiers du moment” – a déclaré Orban, qui ne connaît pas de problèmes qui ne ont pas été résolus dans les deux tiers 2010-2014. Bien sûr, il est bon, si la plus grande échelle d’une majorité au parlement, mais ne voit pas cela comme le plus important il ajouté.

Tibor Navracsics, ancien député de la région a été proposé candidat, qui a accepté la présidence du Fidesz, mais pas à Peter Ovádi à la fin de l’interview, il a déclaré le Premier ministre. Peter Ovádi Navracsics secrétaire, qui avait aussi plusieurs journaux a écrit qu’il commence couleurs Fidesz de l’élection en Février.

Source: hvg.hu

 

 

Leave a Reply 251 megnézve, 1 alkalommal mai nap |