< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: AP: Orbán már nem tudja befogni a magyarok száját////AP: Orban has been unable to capture the Hungarians mout

| Mobile | RSS

AP: Orbán már nem tudja befogni a magyarok száját////AP: Orban has been unable to capture the Hungarians mout

2014. december 5. | hozzászólás | Fecsegő hírek

AP: Orbán már nem tudja befogni a magyarok száját

Az amerikai részről kifejtett nyomást kihasználva nagyon sok átlagmagyar száll szembe Orbán Viktor szándékával, hogy ti. a polgári szabadságjogok visszaszorításával szilárdítsa meg hatalmát – írja az AP hírügynökség.

Október közepe óta egy sor utcai megmozdulás volt a miniszterelnök jó pár vélt rossz lépése miatt, ideértve a demokratikus szabályok megsértését, a korrupcióval szemben feltételezett toleranciát és az egyre erősebb oroszbarát vonalat, ami árt a nyugati kapcsolatnak. A legújabb sortüzet McCain adta le.

Mellár Tamás azt mondja, az amerikai korrupciós vádak rá katalizátorként hatottak, és azzal a reménnyel töltötték el, hogy lehetséges a változtatás. Egyben azt is érezte, hogy nem vagyunk egyedül. Szerinte nagyon sokan ugyanezt gondolják, és rengetegen kivonultak az utcára, olyanok, akik egyébként nem politizálnak.

Lakatos Júlia, a Méltányosság Politikai Elemző Központtól fordulópontnak nevezi a tiltakozásokat. Mert bár a demonstrációk nem vezetnek el az idő előtti választásokhoz vagy a kormányváltáshoz, de mutatják, hogy a politikai paletta minden oldalán feszültség halmozódott fel. Márpedig ez a frusztráció lökést ad a civil társadalomnak, és azt eredményezheti, hogy reflektorfénybe lép egy csoport aktivista.

Az internetadót leszámítva a hatalom alapvetően nem reagált a bírálatokra. Lesöpörte az asztalról az amerikai korrupciós állításokat is. Nemes Balázs, a tüntetések egyik szervezője úgy látja: a tömegmegmozdulások egyfajta inkubátorként arra kellenek, hogy a civil társadalom elkezdhesse megszervezni magát.

(Forrás: Szelestey Lajos)

forrás:168óra.hu

AP: Orban has been unable to capture the Hungarians mouth

Pressure on the US side taking advantage of a lot of the average Hungarian Viktor Orban confronting intention to you. the suppression of civil liberties consolidate his power – writes the AP news agency.

Since mid-October was a series of street demonstrations for several perceived missteps by the Prime Minister, including the violation of democratic rules against corruption supposed tolerance and getting stronger pro-Russian line, which would hurt the west connection. The latest volley McCain was down.

Mellár Thomas says the US allegations of corruption it acted as a catalyst, and filled with the hope that it is possible to change. She also felt that we were not alone. According to him, many people thought the same thing, and a lot of people went out into the street, people who would otherwise not be involved in politics.

Locksmith Juliet, the Equity Policy Analysis Centre, a turning point in calling the protests. For although the demonstrations do not lead to elections or the government to change the time before, but show that all sides of the political spectrum accumulated stress. That will boost the frustration of civil society, and it may result in the spotlight enter an activist group.

Apart from the power of the Internet tax basically did not respond to the criticism. He brushed off the table the US allegations of corruption. Balázs Nemes, one of the organizers of the demonstrations sees the tumult as a kind of incubator should have that civil society can begin to organize themselves.

(Source: Louis Szelestey)

Source: 168óra.hu

Leave a Reply 195 megnézve, 1 alkalommal mai nap |