< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Ismét fekete férfit lőtt le egy fehér amerikai rendőr

| Mobile | RSS

Ismét fekete férfit lőtt le egy fehér amerikai rendőr

2014. december 5. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Ismét fekete férfit lőtt le egy fehér amerikai rendőr

Egy fehér amerikai rendőr agyonlőtt egy fegyvertelen afroamerikai férfit Arizonában, mialatt New Yorkban és az Egyesült Államok más városaiban is tüntettek a rendőri túlkapások ellen.

Az incidens helyi idő szerint még csütörtökön történt Phoenixben. A város rendőrségének közleménye szerint a 34 éves fekete férfit igazoltatni akarták, mert azt gyanították, hogy kábítószer van nála, de ellenállt, és többszöri felszólításra sem adta meg magát. Amikor a zsebéhez nyúlt, az egyik rendőr két lövést adott le rá. A férfi a helyszínen meghalt. A lövéseket leadó, hét éve szolgálati állományban lévő rendőr nevét nem közölték.

A halott zsebében kábítószerként használt erős, addiktív fájdalomcsillapítót találtak. A család ügyvédje azt állítja, hogy egyes szemtanúk kétségbe vonják a rendőrségi jelentés hitelességét. Az amerikai társadalmat két korábbi haláleset is sokkolta az elmúlt hetekben, amikor fehér bőrű rendőr okozta afroamerikai lakos halálát.

Augusztus 9-én St. Louis Ferguson nevű elővárosában Darren Wilson rendőr agyonlőtte a fegyvertelen, fekete bőrű, 18 éves Michael Brownt. Az eset nyomán augusztusban több hétig tartó zavargások törtek ki, melyek később sem csitultak, sőt országos méretűvé terebélyesedtek. Wilson kilépett a rendőrség kötelékéből. Ügyében az illetékes nagyesküdtszék úgy döntött, nem kell bíróság elé állítani.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 216 megnézve, 1 alkalommal mai nap |