< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Kína: az államfő fegyverrendszerük fejlesztésének felgyorsítását szorgalmazza

| Mobile | RSS

Kína: az államfő fegyverrendszerük fejlesztésének felgyorsítását szorgalmazza

2014. december 5. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Kína: az államfő fegyverrendszerük fejlesztésének felgyorsítását szorgalmazza
Az ország hadseregének lélekszáma 23 millió fő

A Hszinhua hírügynökség közlése szerint a fegyverrendszerek gyorsított fejlesztését tartja szükségesnek a kínai államfő, aki a központi katonai bizottság elnöke is egyben. Hszi Csin-ping közölte, innovatív fegyverrendszerekre van szüksége Kínának. A hadsereg idei hivatalos költségvetése 12,2 százalékkal haladja meg a tavalyit, több mint 131,3 milliárd dollár.

Kínai hadsereg

„Korszerű technika, fegyverzet nélkül nincs erős, modern hadsereg, amelynek pedig döntő szerepe van a nemzeti szuverenitás megvédésében és a nemzet megújulásában” – hangoztatta Hszi Csin-ping a kínai hadsereg kétnapos konferenciáján. Elmondta, a fegyverrendszereknek képeseknek kell lenniük az informatikai hadviselés körülményei közötti harc sikeres megvívására. „A kínai hadsereg stratégiai lehetőségek birtokában gyors fejlődési szakasz kezdetén áll” – közölte Hszi. A kínai államfő úgy vélte, a változtatások terveinek a nemzetbiztonsági szempontok mellett figyelembe kell venniük a biztonság nemzetközi stratégiai struktúrájának változásait is. Mint mondta, innovatív fegyverrendszerekre van szükség, amelyek egyszerre felelnek meg a mai igényeknek és szüntetik meg a gyenge pontokat. “Békére számítunk, de semmilyen körülmények között és sosem mondhatunk le törvényes jogaink érvényesítéséről, nem alkudhatunk meg alapvető érdekeink érvényesítését illetően” – mondta ugyancsak a hadsereg vezetői előtt korábban az államelnök.

A hadsereg belföldi szerepére vonatkozóan megállapította, hogy egy jól felszerelt hadseregre a katasztrófaelhárítástól a stabilitás és a nemzeti egység fenntartásáig több célból is szükség van.

A 23 milliós kínai haderő lélekszámát tekintve a világ legnagyobbja, és az utóbbi években jelentős fejlesztések színtere. Idei hivatalos költségvetése 12,2 százalékkal haladja meg a tavalyit, több mint 808 milliárd jüan (131,3 milliárd dollár). Az Egyesült Államok után Kína költi a legtöbbet a világon védelmi kiadásokra, bár a kínai katonai költségvetés csak ötöde az amerikainak.

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 176 megnézve, 1 alkalommal mai nap |