< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: “Magyarország függetlensége támadás alatt áll”

| Mobile | RSS

“Magyarország függetlensége támadás alatt áll”

2014. december 5. | hozzászólás | Fecsegő hírek

“Magyarország függetlensége támadás alatt áll”
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
A republikánus szenátor éles nyilatkozatáról beszélt a miniszterelnök reggel a Kossuth Rádióban. Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli interjújában súlyos hangon kijelentette: “Magyarország függetlensége támadás alatt áll”.
hirdetés

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában – ami a hvg.hu jelzése szerint a szokásoktól eltérően némi csúszással kezdődött – a miniszterelnök a beszéd summás ítéleteként azt mondta: John McCain mondata az a tipikus helyzet, ami magát a beszélőt minősíti.
Orbán Viktor miniszterelnök érkezik a Magyar Rádió stúdiójába, ahol interjút ad a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában 2014. december 5-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilár

Orbán Viktor miniszterelnök érkezik a Magyar Rádió stúdiójába, ahol interjút ad a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában 2014. december 5-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilár

Orbán Viktor ugyanakkor jelezte: a szenátorokról mindig is tisztelettel fog beszélni, de ezúttal kénytelen megjegyezni, hogy McCain mondatai szélsőségesek. Ami pedig a dehonesztált személy, vagyis maga Orbán Viktor “dolgát” illeti az efféle esetekben, a kormányfő közölte: “Nekem nem kell semmilyen szélsőséges megnyilvánulással foglalkoznom, én ehelyett arra összpontosítok, hogy a magyar érdekekért dolgozzanak”, a provokációk ugyanis csak viszik az energiáikat.

A drámai hangzású “Magyarország függetlensége támadás alatt áll” mondatot akkor mondta ki Orbán Viktor, amikor a riporter rákérdezett, hogy konkrétan mi a személyes véleménye a republikánus szenátor mondatairól. A miniszterelnök a hátteret megvilágítva hozzátette: az ország energia- pénzügyi és kereskedelmi függetlensége nem tetszik azoknak, akik 2010 előtt haszonélvezői voltak Magyarország függőségének.

MTI Fotó: Koszticsák Szilár

Orbán Viktor elmondta azt is, hogy előző nap beszélt NAV-elnökével, Vida Ildikóval megbeszélték, hogy terelje jogi útra az őt ért vádaskodásokat, ahogy fogalmazott: André Goodfriend “ködös és zűrös hablatyolását” jogi úton meg kell támadni.

(A Népszava is megírta, Goodfriend a héten egy interjúban pontosított, és közölte: Vida konkrét bűncselekményben érintett. )

A riporter kérdezte Orbánt arról is, hogy igazak-e a híresztelések, valóban készül-e a magyar kitiltási lista. A miniszterelnök erre nem adott egyenes választ, azt felelte: úgy fognak eljárni, ahogy egy függetlenségére büszke államnak el kell járnia.

Szó volt az interjúban a Déli Áramlat ügyéről is, ennek kapcsán a kormányfő azt mondta, hogy “a gázvezeték-dossziéja bezárult, a magyar érdek azonban továbbra is az, hogy legyen olyan gázvezeték, amely Magyarországra jön, és elkerüli Ukrajnát”. A Nabucco, majd a Déli Áramlat meghiúsulása után most egy harmadik lehetőséget kell kidolgozni, és ennek munkálatait meg is kezdték. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett a Magyarország és Azerbajdzsán közötti stratégiai megállapodásra, ami – Orbán szerint – lehetőségeket jelent Magyarországnak, jelenleg ennek “aprópénzre váltása” a feladat.

A Veszprémi választás ügyében – az ellenzék szerint a Fidesz-kétharmad is a tét – a pártelnök-miniszterelnök némi rejtélyeskedéssel közölte, hogy a Fidesz elnöksége már jóváhagyta a párt országgyűlési képviselőjelöltjére vonatkozó személyi javaslatot, a nevet azonban egyelőre nem árulta el. Navracsics Tibort, Veszprém korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét kérték fel arra, tegyen javaslatot a fideszes jelölt személyére, a párt elnöksége jóváhagyta a jelöltet. Arra a kérdésre, hogy Ovádi Péter lesz-e jelölt, Orbán Viktor nemmel válaszolt. Ami pedig az ellenzéki várakozásokat illeti, a pártelnök-miniszterelnök szavai szerint a kétharmadnak a mostani helyzetben nincs jelentősége.

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 195 megnézve, 1 alkalommal mai nap |