< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Borzalmas bűncselekmény történt egy Uber-kocsiban

| Mobile | RSS

Borzalmas bűncselekmény történt egy Uber-kocsiban

2014. december 7. | hozzászólás | Fecsegő hírek
www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

Borzalmas bűncselekmény történt egy Uber-kocsiban

Ismét támadások érik az Uber közösségi utazásmegosztót, most azért, mert az egyik indiai sofőrjük megerőszakolta női utasát.

A 26 éves, pénzügyi területen dolgozó nő egy vacsora után hívott autót a telefonon keresztül elérhető szolgáltatótól Új-Delhiben. Elmondása szerint elaludt a hátsó ülésen, amikor pedig felébredt, a város egyik elhagyott részén találta magát, ahol a sofőr megerőszakolta, majd megfenyegette, hogy ne mondja el senkinek és hazavitte. A fiatal nő azonnal értesítette a rendőrséget, az erőszak tényét az orvosi vizsgálat is megerősítette, a feltételezett elkövetőt pedig már másnap elfogták – írta a BBC.
hirdetés
Biztonsági problémák

Az Uber lényege, hogy a rendszerhez csatlakozó (hivatásos vagy akár nem hivatásos) autósok és leendő utasaik okostelefonra letölthető alkalmazáson keresztül, közvetlenül találhatnak egymásra, és a viteldíj rendezése is a rendszeren keresztül történik. A San Franciscó-i céget azonban már többször érte kritika, hogy nem ellenőrzi megfelelően a sofőröket.

A cég nem sokkal később közleményt adott ki.

„Együttérzésünket fejezzük ki a borzalmas bűncselekmény áldozatának és mindenben együttműködünk a rendőrséggel” – írták. „Minden sofőrünk engedéllyel vezet és számos biztosíték áll rendelkezésünkre, hogy ellenőrizzük őket, a gépjárműveket, valamint a becsült érkezési időpontot, így nyomon tudjuk követni az utakat” – tették hozzá.

Az Uber szolgáltatását mobiltelefonon keresztül lehet megrendelni.
Forrás: AFP/Britta Pedersen
A taxisok háborognak

Az Uber megjelenése a világon mindenhol, így Magyarországon is kivágta a biztosítékot a taxisok között. Sok helyen tüntettek is ellene, nálunk pedig Glattfelder Béla a gazdaságszabályozásért felelős államtitkár egyeztetett a társaságok és az érdekvédelmi szervezetek képviselőivel.

A taxitársaságok képviselői kifogásolták, hogy – míg a taxisok esetében szigorú követelményeket határoznak meg a szolgáltatást nyújtó vállalkozásra, a jármű vezetőjére és a járműre is – az Uberhez tartozó szolgáltató ezzel szemben például nem ad számlát, nem rendelkezik engedéllyel, nincs taxiórája, nincs utasbiztosítása, és nem működtet diszpécserszolgálatot sem, így teljesen ellenőrizhetetlenné válik.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 167 megnézve, 1 alkalommal mai nap |