< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: „Idegen kultúra terjesztése” miatt ölhették meg a magyar tanárnőt

| Mobile | RSS

„Idegen kultúra terjesztése” miatt ölhették meg a magyar tanárnőt

2014. december 7. | hozzászólás | Fecsegő hírek

„Idegen kultúra terjesztése” miatt ölhették meg a magyar tanárnőt

www.fecsego.eu logó

www.fecsego.eu logó

A 47 éves Ryan Ibolya valószínűleg a dzsihádisták áldozata lett, amikor Abu-Dzabi egyik bevásárlóközpontjában meggyilkolták. Az elkövető előre megtervezte az akciót, amit egy dzsihádista portál felhívására vitt végbe.
Lejátszás

A magyar származású, amerikai állampolgár nő vélhetően a dzsihadisták bosszújának az egyik áldozata. Ryan Ibolyát valószínűleg előre kiszemelte a gyilkosa, hiszen több mint egy órán keresztül várt rá, ahogy arról lapunk is beszámolt. A Reem Island nevű bevásárlóközpontban több ipari térfigyelő kamera rögzítette a gyilkost, aki az egész testét fedő úgynevezett abaját, az arcát takaró kendőt, vagyis nikábot, valamint kesztyűt is viselt. A gyilkosság előtt másfél órával nyugodtan sétálgatott egy csarnokban, ahol elvett egy ingyenes újságot, majd eltűnt a tömegben.

A tettes a női mosdóban támadta meg áldozatát, ahol rajtuk kívül még ketten tartózkodtak. A két szemtanú a veszekedésre figyelt fel, a gyilkos pedig állítólag rákiáltott az egyik nőre, hogy „Ülj le vagy megöllek!”. Ezután már csak az áldozat sikolyait hallották, ezért segítségért rohantak. A tettes hatszor szúrta bele a hatalmas konyhakést az áldozatába, aki nem halt meg rögtön. Vastag vércsíkot húzva maga után kibotorkált a mosdóból, és a bevásárlóközpont folyosóján esett össze. A kórházban még küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni.

A két szemtanú bár hallotta a tettes hangját, mégis nehezen tudta megállapítani, hogy nő vagy férfi volt a fekete ruha alatt. A felvételeken látszik, hogy az elkövető a gyilkosság után az egyik felvonóhoz menekült, ahol egy nő megpróbálta megakadályozni, hogy beszálljon a liftbe, de sikertelenül. Pár órával később egy villában a rendőrség elfogta a merénylettel gyanúsított nőt.

A Blikk megszólaltatta a magyar áldozat egyik ismerősét is, aki szerint kitervelt támadás volt, és már korábban követhették Ibolyát.

A Fox News felidézte, hogy október 28-án egy dzsihádista portálon a közel-keleti nemzeti iskolák pedagógusai elleni támadásokra buzdították a híveket a muzulmán országokban. A felhívást azzal indokolták, hogy az idegen kultúra terjesztőinek az életükkel kell fizetniük. Az Egyesült Államok nagykövetsége tájékoztatta az Egyesült Arab Emirátusokban tartózkodó amerikaiakat, és fokozott óvatosságra intette őket.

A 47 éves Ibolya Ryan 2013-tól egy amerikai óvodában dolgozott az Egyesül Arab Emirátusokban. A munkát a Footprints nevű kanadai cégen keresztül kapta meg, a Fox News-nak a cég vezetője erősítette meg az áldozat kilétét.

Ibolya Ryan Magyarországon született, de Erdélyben nőtt fel, az iskoláit pedig Nagyváradon végezte. Később az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán tanult, majd hozzáment egy amerikai férfihoz. Coloradóban telepedtek le, de a válásuk után a nő az Egyesült Arab Emírségbe költözött. Egyedül nevelte a most 11 éves ikerfiait, Ádámot és Adient, míg lánya a volt férjével együtt Bécsben él. A Fox News szerint a fiúkról az abu-dzabi közösségi rendőrség gondoskodott, amíg apjuk értük nem ment.

Ibolya Ryan emlékére létrehoztak egy Facebook oldalt is, ahova folyamatosan érkeznek a részvétnyilvánítások.

atv.hu, B. J.

forrás:atv.hu

Leave a Reply 182 megnézve, 1 alkalommal mai nap |