< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Lázár János nem mutatja meg a vagyonnyilatkozatokat

| Mobile | RSS

Lázár János nem mutatja meg a vagyonnyilatkozatokat

2014. december 7. | hozzászólás | Közélet

Lázár János nem mutatja meg a vagyonnyilatkozatokat

Lázár János annak ellenére nem mutatta be felesége és fiai vagyonnyilatkozatát, hogy ő maga támogatna egy, a hozzátartozók vagyonnyilatkozatainak nyilvánosságra hozataláról szóló egyeztetést. Az Együtt szerint hiába nem kötelező, egy politikus tartozik annyival a választópolgároknak, hogy bemutasson ilyen dokumentumokat.

Az RTL Klub nemrég derítette ki, hogy Lázár János gyermekeinek nevén 20 milliós szőlőbirtok van, 10 éves kisfia pedig egy közel 70 millió forintot érő budapesti luxuslakás tulajdonosa. (A lakásról az is kiderült, hogy korábban Giró-Szász András sógoráé volt.)

Lázár az RTL Klubnak azt mondta, ugyan most is megtehetné, hogy nyilvánosságra hozza a családtagok vagyonnyilatkozatait, mégsem teszi, mert „mások sem mutatják meg”. Lázár 2006-ban egyszer már nyilvánosságra hozta családtagjai vagyonnyilatkozatait.

Szigetvári Viktor, az Együtt társelnöke az RTL Klubnak azt mondta, a fideszes politikusok a múlt miatt tartoznak annyival, hogy önkéntesen nyilvánosságra hozzák a velük egy háztartásban élő családtagok vagyonnyilatkozatát. Szigetvári azt is elmondta, hogy a jövőben a parlamenti képviselőcsoportokon múlik, hogy támogatják-e az erről szóló (több frakció által is megfogalmazott) javaslatot.

Ellenzéki pártok módosító javaslatai szerint nem csak a képviselőknek és állami tisztviselőknek lenne kötelező nyilvánosságra hozni a vagyonnyilatkozatot, hanem a velük egy háztartásban élőknek is.

Lázár az erről szóló javaslatot – bizonyos feltételekkel – támogatná is. „Nagyon megfontolandó és figyelemre méltó javaslat” – mondta. Ennek ellenére nem hozza nyilvánosságra felesége és gyermekei vagyonnyilatkozatát.

A képviselők családtagjainak ma is kötelező vagyonnyilatkozatot leadniuk, ám ezek a dokumentumok nem nyilvánosak. Az Országgyűlés Mentelmi Bizottságának páncélszekrényében őrzik, és csak kivételes esetben bontják fel őket.

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 162 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: