< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Milliomos fideszes rokonok kerülnek elő sorozatban

| Mobile | RSS

Milliomos fideszes rokonok kerülnek elő sorozatban

2014. december 7. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Milliomos fideszes rokonok kerülnek elő sorozatban

www.fecsego.eu logó

www.fecsego.eu logó


A Jobbik mellett az Együtt és az LMP is benyújtja saját törvényjavaslatát az Országgyűlésnek, ami arra irányul, hogy ne csak a képviselők, hanem a velük egy háztartásban élő hozzátartozóik vagyonnyilatkozata is legyen nyilvános. Az ellenzék szerint elfogadhatatlan, hogy fideszes politikusokról sorban kiderül: családtagjaik nevén vannak nagy értékű lakások és birtokok.

Legutóbb az RTL Klub híradója hétvégén számolt be arról, hogy Lázár János 5 és 10 éves fiának nevére 1,3 hektáros szőlő van bejegyezve Mádon. Az ingatlan piaci értéke húszmillió forint körüli. Előzőleg Kósa Lajos debreceni polgármester feleségéről derült ki, hogy 100 négyzetméteres, több tízmilliót érő Duna-parti luxuslakása van a fővárosban.

Az ellenzék szerint a kormánypárti képviselők a jelenlegi szabályozás hibáit kihasználva, észrevétlenül gazdagodnak. „Sokan a családtagokra bízzák rá a piszkos pénzek eltüntetését, akik strómanként bukkannak fel. Ezt az anomáliát gyorsan meg kell szüntetni” – mondta az RTL Klubnak Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője.

A képviselők családtagjainak vagyonnyilatkozatát már ma is le kell adni, ám ezek a dokumentumok jelenleg nem nyilvánosak.

A Fidesz számára csak ellenzékben volt fontos a vagyonosodás kérdése. Amióta kormányon vannak, azóta egyre többet titkolóznak – mondta az RTL Klubnak Szigetvári Viktor, az Együtt társelnöke.

Az LMP szerint is be kell csukni a kiskapukat. Széll Bernadett, a párt társelnöke szerint kézenfekvő megoldás lenne, ha a képviselőkkel egy háztartásban élő hozzátartozók vagyongyarapodását is átláthatóvá tennék.

A Jobbik már benyújtott egy módosító javaslatot, amelyet az Országgyűlés igazságügyi bizottsága fog vizsgálni.
forrás:168óra.hu

Leave a Reply 190 megnézve, 1 alkalommal mai nap |