< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Drogteszt: Ha kell, polgári engedetlenségi mozgalmat szervez az MLP

| Mobile | RSS

Drogteszt: Ha kell, polgári engedetlenségi mozgalmat szervez az MLP

2014. december 8. | hozzászólás | Közélet

Drogteszt: Ha kell, polgári engedetlenségi mozgalmat szervez az MLP

 

A Magyar Liberális Párt szerint a 12-18 közötti fiatalokat, a választott politikusokat és az újságírókat érintő drogteszt felvetése szembemegy a józan ésszel és az emberi méltóság elvével.

Fodor Gábor, az MLP elnöke, független országgyűlési képviselő hétfői sajtótájékoztatóján “igazi orwelli elképzelésként” jellemezte a fideszes javaslatot, hozzátéve: ilyeneket “Észak-Koreában kellene benyújtani, nem egy civilizált, a nyugati értékrendhez tartozó országban”.

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt (MLP) elnöke sajtótájékoztatót tart. MTI Fotó: Marjai János

A politikus ennek gondolatát is visszautasította, mondván, a felvetés prevenció helyett kriminalizálni akar egyes társadalmi csoportokat. A megvalósítás a becslések szerint 50 milliárd forintot venne igénybe és 90 évig tartana – jegyezte meg.

Az MLP elnöke tiltakozásra kérte a demokratikus értékrendet valló pártokat, s azt mondta: ha kell, polgári engedetlenségi mozgalmat szervez a javaslat ellen.

Fodor Gábort kérdezték a Liberálisok néhány alapító tagjának kilépéséről és arról, hogy sajtóhírek szerint a Fidesz finanszírozhatta az MLP őszi kampányát. Utóbbit visszautasította és leszögezte: jogilag is fellép a valótlan állításokkal szemben. A kilépéseket a párt növekedésének természetes jelenségeként értékelte.

forrás:híradó.hu
Leave a Reply 160 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: