< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Középdöntőt ért a lengyelek elleni siker A magyar kézilabda válogatott 29-23-ra legyőzte a lengyel csapatot

| Mobile | RSS

Középdöntőt ért a lengyelek elleni siker A magyar kézilabda válogatott 29-23-ra legyőzte a lengyel csapatot

2014. december 10. | hozzászólás | Sport

Középdöntőt ért a lengyelek elleni siker
A magyar kézilabda válogatott 29-23-ra legyőzte a lengyel csapatot

A magyar válogatott bejutott a 12-es középdöntőbe a magyar-horvát rendezésű női kézilabda Európa-bajnokságon, miután a győri csoport keddi, második fordulójában 29-23-ra legyőzte a lengyel csapatot.

kéziFotó: MTI/Kovács Anikó A lengyelek a nyitó napon kikaptak a spanyoloktól, míg a magyarok döntetlent játszottak az oroszokkal, így abban a reményben vágott neki a mérkőzésnek Németh András szövetségi kapitány együttese, hogy ha nyer, akkor biztos középdöntős.
A vadonatúj, 5000 férőhelyes arénában nem volt telt ház, ám a 3500 néző így is remek hangulatot teremtett.

Kemény védekezéssel nyitott mindkét csapat, sokat kellett járatni a labdát egy-egy lövőhelyzethez. A kapusok, Kiss és Prudzienica is jól kezdtek, így nem volt meglepő, hogy nyolc percig csak két-két gól esett. A vendégektől Kudlacz, a hazaiaktól Szucsánszki lőtt pontosan.
Ahogy összeállt a hazai védőfal, és a támadójáték is beindult, sikerült ellépniük a magyaroknak. A 14. percben, 7-3-nál időt kértek a lengyelek, mert addig csak Kudlacz talált be közülük. Triscsuk kiállítása alatt, vészkapussal megtámogatva, sikerült tovább növelni a különbséget, igaz, megszakadt a lengyelek kilenc percen át tartó gólszünete, mert az átlövő Bulath – a kapuba berohanva – nem tudott védeni.

kissKiss Éva kapus védi a lengyel Karolina Kudlacz lövését . MTI Fotó: Kovács Anikó

Tomori változatlanul igazi vezér volt, jól védekezett, támadásban pedig szórta a gólokat, a 20. percben, 11-5-nél már ötödször volt eredményes. Teljes volt a lengyelek bizonytalansága, csak néha tudtak áthatolni a védelmen, igaz, lassan az ő faluk is stabilizálódott. Ezt látva Németh a 25. percben, 12-7-nél időt kért. Az Eb-újonc Erdősi négyperces gólcsendet zárt le, és végül a szünetig hétgólossá nőtt a hazai előny.

A fordulást követően Siodmiak két góllal mutatkozott be, de nem volt ok az aggodalomra, Stachowska kiállításakor ugyanis minden addiginál nagyobb lett a különbség. A 37. percben, 19-10-nél a vendégek kénytelenek voltak rendezni soraikat, mert nagyon hézagosan védekeztek. Ám nem sok minden változott, ráadásul Wojtast is kiküldték a cseh bírók. A 39. percben 20-10-re módosult az állás, majd egy 4-1-re elveszített szakaszt Németh zárt le időkéréssel.

Planétát gólja után kiállították, azonban a lengyelek változatlanul sok hibával játszottak, csak fellángolásaik voltak. Az utolsó tíz perc 25-18-ról indult, Bíró pedig ziccert fogott bravúrral. A hajrában a magyarok elkényelmesedtek – negyedóra alatt kaptak annyi találatot, mint előtte 40 perc alatt -, sok labdát szórtak el, így meg kellett elégedniük a hatgólos sikerrel.

Meghatározó volt az első félidő

Németh András a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az első félidő védekezése meghatározta a mérkőzés kimenetelét.
“Teljesen elbizonytalanítottuk a lengyel támadókat, és így a mi gyors játékunk érvényesült. A második félidő talán azért nem sikerült, mert a játékosaim nem vették figyelembe, hogy az ellenfélnek már nincs veszíteni valója, ezért bátran játszhat. Értékesnek tartom ezt a győzelmet, mert a csapatomnak ez volt az első sikere világversenyen” – fogalmazott a magyar kapitány.
Hozzátette: most már biztos, hogy két helyszínen ott lesznek, és mostantól azért harcolnak, hogy ott legyenek a harmadik városban, Budapesten is, azaz a legjobb hat közé kerüljenek.

Kim Rasmussen, a lengyel válogatott dán szövetségi kapitánya szerint túl könnyen adták oda ezt a győzelmet a magyaroknak: “Sok labdát szórtunk el, és a szabad labdákat is gyakran a hazai csapat szerezte meg. Sajnos nem azt játszottunk, amit elterveztünk.”

Tomori Zsuzsanna csapatkapitány azt mondta, az oroszok elleni nyitómérkőzésen még érezte a nyomást a csapaton, most viszont sokkal felszabadultabban játszottak, így több minden sikerült, különösen az első félidőben. “Remélem, a spanyolok ellen is ilyen elszántsággal játszunk, az nagyon fontos és nagy meccs lesz” – tette hozzá.
A hozzá hasonlóan hatgólos Mayer Szabina szerint már az első félidőben eldőlt az összecsapás: “Addig minden jó volt. Utána pedig én kaptam jó labdákat a társaimtól, örülök, hogy éltem a lehetőséggel.”

Forrás: MTI
forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 142 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: