< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: “Az autózás költségeit jelentősen csökkenteni kell” – Orbán mondta ezt, de mikor?

| Mobile | RSS

“Az autózás költségeit jelentősen csökkenteni kell” – Orbán mondta ezt, de mikor?

2014. december 11. | hozzászólás | Közélet

“Az autózás költségeit jelentősen csökkenteni kell” – Orbán mondta ezt, de mikor?

Hát nem kormányon, az biztos. 2006-ban mondta, országértékelő túrája szentesi állomásán. A nyilatkozatot a Napi.hu ásta elő.

“Magyarországon a személygépkocsi fönntartása szinte luxusszámba megy (…) ugyanakkor Magyarországon a gépkocsi – bizonyos színvonal alatt – nem luxus, hanem munkahely, megélhetés, ezért ennek a költségeit jelentősen csökkenteni kell” – mondta Orbán Viktor Fidesz-elnök 2006-ban, országértékelő beszélgetései szentesi állomásán.

A miniszterelnöktől származó idézetet a Napi.hu ásta elő, megjegyezve, hogy Orbán 1500 hallgató előadott beszédében arra nem tért ki, hogy miként lehetne az autózás költségeit csökkenteni.

2010, a második Orbán-kormány megalakulása óta azonban nem sok intézkedés látszott elősegíteni a 2006-ban megfogalmazott célt. 2011 végén nőtt a gázolaj jövedéki adója, 2012-től megszűnt a négynapos autópálya-matrica, helyette 10 naposat kell venni, 2013-tól jelentősen nőtt az autógáz adótartalma. 2015. januártól pedig az igen forgalmas, főváros környéki autópályaszakaszon vezetik be az úthasználati díjat.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 217 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: