< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: …avagy az adventi szeretet lényege

| Mobile | RSS

…avagy az adventi szeretet lényege

2014. december 15. | hozzászólás | Közélet

…avagy az adventi szeretet lényege

Az egyházjogot tanultam. Ez egy megkönnyebbülést jelentett számomra a dogmatöri után! Érdekes, lenyűgöző, szerteágazó, félelmetes ez az Isteni diszciplína. Felkeltette az érdeklődésemet. Elfáradtam. Úgy gondoltam pihenek egy kicsit. Ám a belsőhang, arra kért – de majd később visszatérek rá – nézzem meg a postámat. Az én atyám – dr. Benyik György- küldött egy linket. Nem ért meglepetés, mivel napi szinten kapcsolatban állok vele.

Tisztelem s becsülöm a professzoromat. Miért? Mert egyenes, őszinte, barátságos s ami a lényeges, segítőkész. Minden “kis titkomat” megoszthatok az én atyámmal. Természetesen nemcsak én, hanem az egész Gál Ferenc Főiskola hallgatói is tisztelik szeretik az atyát!

Kicsomagoltam a hangi küldeményét. Kíváncsivá tett. Arra gondoltam, talán a Biblia kézírásos másolásáról akar valamit a tudomásomra hozni. A Ennek a “csodának” vállaltam a média támogatását, valamint a audi -vizuális megjelentetési lehetőségeit nemcsak lokálisan, hanem globálisan is. A kézzel írt Bibliát – amit bőrkötéssel teszünk halhatatlanná, elvisszük a Ferenc pápának. A zarándokút szervezés alatt áll. Az álmaim teljesülni szoktak… ehhez türelemnek,szeretetre van- lesz szükségem.

Beszéltem a Vatikánnal és engedélyt kértem, hogy dedikálhassam  a könyveimet a Szent Atyának! Tudattam a könyveim tartalmát s mi vezényelt, hogy fellebbentsem a fátylat a nők szexuális kiszolgáltatásairól! A címet megadták, valamint várják a könyveimet!

Ezt is a kitartásomnak s a szeretetemnek köszönhetem. A belső hang folyamatosan “tájékoztat figyelmeztet”! Ezt az érzést – képességet- lassan ötvenegy éve kaptam a Jóistentől. Köszönöm. Természetesen édesanyám kitartó nevelésének, szeretetének, gondoskodásának köszönhetem. Köszönöm neked anyukám! Nagyon hiányzol…hamarosan megyünk hozzád… a temetőbe.

Tudtam, éreztem ,hogy egyszer valami, vagy valaki által meglátogathatom a Szent Atyát a rezidenciáján! Az első lépést megtettem.

Az adventi áldott szeretet, az egymás iránti tisztelet, a jóság, a kinyilatkoztatás  gyöngyszemei!

Nemcsak ezekben a pillanatokban kell naggyá lenni az embereknek. Az év 365 napból áll. A szegénység több évezredes múlttal rendelkezik. A politikai-gazdasági arisztokráciát soha nem érdekelte a pórnép fiziológiai éhsége, a szeretet hiánya, a segítőkészség, egy simogatás. Mindent a szegényektől  vesznek el! Nekik nem szent az advent.

A szegény adakozik a szegénynek! A gazdagok osztják szét látványosan az ingyen tányér leveseket, egy szelet kenyeret, használt ruhát, cipőt,  játékokat s elvárják,  az országtól,  tapsolják meg őket. És begyűjtik az elismeréseket! Ebben csúfos szerepe van a médiának.

Nem győzöm eléggé hangsúlyozni a szeretet szót, nem öleljük meg a családtagjainkat, hisz ezt parancsra nem lehet, ha az ember nem képes, és nem érzi át ennek a hiányát, ott nincs szeretet, nincs  boldogság, nincs megértés! Pedig az Isteni parancs pontosan erről szól…  a SZERETETRŐL.  Ám ez a “cselekedetet” nem csak az ünnepek előtt igénylik az emberek. A ruha elszakad, a cipő kilyukad, az éhség  a betegségek, a szellemi leépülés mindenkit veszélyeztet.

A szegénység nem szégyen. Olykor kellemetlen. Nagyon is kellemetlen tud lenni! A gyerekek igenis szégyellik a szegénységüket. Ők nem ehetnek banánt, narancsot, télen almát  “sült libacombot”!

2014.december 15                                                                    -oil-

 

Leave a Reply 252 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: