< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Így élte túl kisfia halálát – a híres magyar agysebész vallomása

| Mobile | RSS

Így élte túl kisfia halálát – a híres magyar agysebész vallomása

2014. december 17. | hozzászólás | Közélet

Így élte túl kisfia halálát – a híres magyar agysebész vallomása

Így élte túl kisfia halálát – a híres magyar agysebész vallomása

Arany ragyogással, ünnepi pompával köszönt ránk a karácsony. De vajon mit hoz azoknak, akik az élet terhei alatt görnyedek? Csókay András idegsebésznek például, aki tíz hónapja vesztette el egyik legdrágább kincsét: a legkisebb gyermekét. Megrendítő nagyinterjúnk a Heti Válasz karácsonyi dupla számban.

Az ünnep káprázatában olykor észre sem vesszük azokat, akik árnyékban élnek. Pedig talán közelebb kerülhetnek karácsony legmélyebb titkához, akik úgy érzik: üres kézzel állnak a kis Jézus jászolánál, mint azok, akiknek gondolatait az ajándékozás tölti be. Csókay András februárjában vesztette el egyik legdrágább kincsét, a legkisebbik gyermekét. Az istenfiú születésének ünnepén arról kérdeztük: hogyan lehet egyáltalán feldolgozni egy kisgyermek halálát?

Lapunk karácsonyi számában az építőmérnökből lett idegsebész elmeséli a tragikus baleset körülményeit. Beszél arról is, hogy csak a hit segítségével lehet feldolgozni egy ilyen tragédiát: aki tud hinni abban, hogy létünknek nem csak földi dimenziója van, és nem veszti el a Mennyei Atyába vetett bizalmát, el tudja fogadni: Isten valamiért megengedi a tragédiákat is – ami van, annak szabad lennie. „El kell fogadni a dolgokat, és nem beletörni, nem beletörődni… Mert az elfogadásból mindig remény fakad, és lehetőség a továbblépésre, míg a rezignált ember a túlélésre játszik – ezt Varga Laci atya írja valahol.”

Az otthonában készült interjú során szó esik arról is, hogy van-e advent a kisgyermekes karácsonyváráson túl? Lehet-e hittel várni a Megváltó születését egy ilyen veszteségtől terhelten?
forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 230 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: